Themabeeld. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sciensano telt opnieuw minder coronabesmettingen in Mechelse regio, ook minder gehospitaliseerden

Regio -

Sciensano noteerde tijdens de afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen dan tijdens de week voordien. Volgens het gezondheidsinstituut legden 730 mensen in de Mechelse regio een positieve test af. Dat zijn er 274 minder dan vorige week. Er liggen ook opnieuw minder coronapatiënten in het ziekenhuis.

Stijn Van de Sande

Uit de cijfers van Sciensano blijkt dat er in de periode van zaterdag 30 juli tot en met vrijdag 5 augustus 730 nieuwe bevestigde coronabesmettingen werden vastgesteld in het arrondissement Mechelen. Dat zijn er 274 minder dan tijdens de week voordien, toen het aantal nieuwe besmettingen nog licht was gestegen. Het is het laagste aantal geregistreerde besmettingen op weekbasis sinds begin juni.

In slechts één van de twaalf steden en gemeenten in het arrondissement Mechelen steeg het aantal besmettingen. Puurs-Sint-Amands telde 66 nieuwe gevallen. Vorige week waren dat er nog 63. Op alle andere plaatsen daalde het aantal besmettingen, in sommige gemeenten werd het zelfs gehalveerd. Zo zakte Berlaar van 31 naar vijftien, Duffel van 62 naar 28 en Putte van 65 naar 33. In absolute cijfers scoort Mechelen nog steeds het hoogst met 215 gevallen, maar ook dat is een afname.

De incidentie zakt verder en ligt nu overal onder de 600. Putte heeft met 538 besmettingen per 100.000 inwoners en berekend over een periode van twee weken de hoogste incidentie. Bornem volgt op de tweede plaats met 505 en Bonheiden telt 490 besmettingen. Mechelen telde dan weer 482 besmettingen per 100.000 inwoners. Helemaal onderaan de rangschikking staat Berlaar. De gemeente heeft een incidentie van 409.

Opnieuw minder mensen in het ziekenhuis

Niet alleen het aantal besmettingen is gedaald, er liggen ook opnieuw minder coronapatiënten in een ziekenhuis in de provincie Antwerpen. Op donderdag 4 augustus waren dat er, volgens de cijfers van Sciensano, 233. Precies een week eerder waren er nog 279 mensen gehospitaliseerd. Het aantal patiënten dat verzorging krijgt op de dienst intensieve zorgen bleef stabiel op negen. En er moeten nu twee mensen aan de beademing. Dat is iets meer dan vorige week, toen er niemand beademd moest worden.

De vaccinatiecijfers blijven dan weer nagenoeg gelijk. 297.584 mensen kregen de volledige basisvaccinatie. Dat is 84,76% van het totale aantal inwoners in de regio Mechelen. De vaccinatiegraad voor het boostervaccin bedraagt nu 71,12%. 15.700 mensen kregen ook al een tweede boosterprik. (svds)

LIVEOntvang meldingen over belangrijk coronanieuws.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws