© ATV

Plannen voor maritieme campus aan Scheldeboord in Antwerpen worden bijgeschaafd, geen nieuw stadion voor Beerschot aan de Schelde

MCA, een consortium rond rederij CMB, heeft de vergunning om een nieuw gebouw tegen de Hobokense Polder te plaatsen. Het stadsbestuur onderzoekt nu of de campus tegen de Blue Gate kan komen, bijna tegen de Kennedy- en fietserstunnel aan.

Het nieuwe gebouw komt op de plek waar Antwerp en Beerschot aanvankelijk samenwerkten voor een nieuw stadion. Beerschot was nog alleen in de running maar door de nieuwe plannen lijkt het erop dat er geen sprake kan zijn van een nieuw stadion aan de Schelde. “Beerschot is door het stadsbestuur al enige tijd geleden op de hoogte gebracht van de plannen van MCA en beseft dat dit een mooie opportuniteit is voor de stad Antwerpen.”

“Onze plannen voor een nieuw stadion zijn momenteel nog te vaag en te onzeker. Ook dat beseffen we. We willen nu eerst ons nieuw jeugd- en trainingscomplex bouwen en nadien ook verder ‘bouwen’ aan de toekomst van de club”, aldus Beerschotvoorzitter Francis Vrancken.

Bekijk meer ATV