Nore-Marie koos de outfit voor haar papa. © Marc Peeters

Philip vat 19de Dodentocht aan als Maya de Bij: “Geld inzamelen voor Berrefonds”

Oosterwijk -

Philip Ver Elst (40) uit Oosterwijk (Westerlo) neemt vrijdag voor de 19de keer deel aan de Dodentocht in Bornem. Om toch een beetje op te vallen tussen de duizenden deelnemers trekt hij een Maya de Bij-pakje aan. “Mijn dochtertje Nore-Marie (2,5) is fan van Maya en heeft voor dit figuurtje gekozen”, zegt Philip, die met zijn wandeltocht het Berrefonds ondersteunt.

Marc Peeters

Philip Ver Elst is dolblij dat hij na een corona-onderbreking van twee jaar opnieuw aan de Dodentocht mag meedoen. “Het gaat om mijn negentiende deelname, maar door de twee geschrapte edities voelt het allemaal toch een beetje aan alsof het de eerste keer is. Hoe dan ook, ik was 18 jaar toen ik mijn eerste Dodentocht stapte en meteen ook tot een goed einde bracht. Sindsdien heb ik geen enkele editie gemist en ben ik ook steeds aangekomen. Ook nu wil ik de finish bereiken.”

Goed doel

Philip koppelt zijn deelname opnieuw aan het ondersteunen van een goed doel. “Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind”, legt hij uit. “Ik werk als zorgverpleger in het woonzorgcentrum Boeyendaal in Herenthout. Ik heb collega’s die een kind hebben verloren. Ik weet dus zeer goed hoe waardevol het werk is dat de vrijwilligers van het Berrefonds verrichten. Met mijn actie wil ik niet alleen wat geld in het laatje brengen, maar de organisatie ook nog wat meer naambekendheid geven.”

Philip Ver Elst wil het Berrefonds meer naambekendheid geven. © Marc Peeters

Omdat het Berrefonds alles te maken heeft met kinderen, wilde Philip in de huid kruipen van een figuurtje dat kinderen aanspreekt. “Mijn dochter moest niet lang nadenken, want Maya de Bij vindt ze fantastisch. Er is vervolgens contact geweest met Studio 100 en ik heb een pakje ter beschikking gekregen. Geel en zwart doen me ook aan mijn favoriete Lierse voetbalclub denken. Zwart zou ook kunnen staan voor rouw en geel voor de sterretjes die toch aan de hemel komen piepen.”

Of het bijenpak ook ideaal is om honderd kilometer mee te wandelen, moet nog blijken. “Het kostuum heeft geen armen, dus daar is het fris. Maar onderaan ligt het wat moeilijker en is het warmer. Vrijdag zitten we wellicht nog in de naweeën van de hittegolf die er gaat aankomen. Dat wil zeggen: ’s nachts nog zo’n zeventien graden en overdag mogelijk boven de dertig.”

“De Dodentocht start om 21u. Het plan is om tijdens de nacht misschien wat meer afstand af te leggen. Dat kan het wat trager gaan als het overdag echt heet begint te worden. Ik heb wat minder hard getraind dan bij vorige gelegenheden. Ik hoop dus ergens rond 19 à 20u aan te komen. Onderweg ervaar ik wel of ook mijn leeftijd stilaan een factor wordt.”

Minstens duizend euro

Voor het Berrefonds mikt Philip op minstens duizend euro. Begin deze week stond de teller al op zevenhonderd. “Er zijn trouwens nog heel wat meer deelnemers aan de Dodentocht die de organisatie een warm hart toedragen, en dat is fijn.”

iksteun.berrefonds.be

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Westerlo in als startgemeente.

Nu in het nieuws