Bestuurder (47) komt om het leven bij crash tegen verlichtingspaal: Lierse Ring urenlang afgesloten

Lier -

Een 47-jarige automobilist uit Borsbeek is donderdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Lierse Ring (R16). De wagen smakte eerst tegen een verlichtingspaal en dan tegen de verkeerslichten op het kruispunt met de Mallekotstraat. Het slachtoffer was wellicht op slag dood.

Theo Derkinderen

Het zware verkeersongeval gebeurde omstreeks half vier vrijdagochtend. De bestuurder van een personenwagen verloor ter hoogte van het kruispunt met Mallekotstraat en Plaslaar de controle over zijn stuur en botste op de middenberm eerst tegen een verlichtingspaal en dan tegen een paal met verkeerslichten, die een vijftal meter verderop stond.

 

 © Theo Derkinderen

De klap was enorm. Het waren bewoners uit Plaslaar die gewekt werden door de knal van het ongeval en de hulpdiensten alarmeerden. De wagen zat helemaal verwrongen tussen de twee geknakte palen. Brandweer, ziekenwagen en mug kwamen ter plaatse. De brandweer bevrijdde het slachtoffer, maar voor de chauffeur kon geen hulp meer baten. In het struikgewas naast de Ring werd nog een tijdlang gezocht naar een mogelijk tweede slachtoffer, maar gelukkig kon er niemand worden aangetroffen. Alles wijst erop dat de bestuurder alleen in de auto zat.

Paal verwijderd

Vooraleer de auto kon worden weggetakeld, moest de brandweer de aangereden verlichtingspaal en de paal met verkeerslichten verwijderen. Daarvoor moest onder meer een hoogtewerker worden ingezet.

“De juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeval wordt verder onderzocht”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier. “De Ring werd tijdens de vaststellingen enkele uren afgesloten tussen de Antwerpsesteenweg en Hagenbroeksesteenweg. Het verkeer moest lokaal omrijden.”

Na de vaststellingen reinigde de brandweer de rijbaan nog omdat de brokstukken over het hele kruispunt verspreid lagen. Omstreeks 8u, ruim 4,5 uur na het ongeval, werd de rijbaan weer opengesteld. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws