© jvdv

Autokeuring zonder afspraak leidt tot “extreme files” in Oost-Vlaanderen

De politie vraagt op enkele locaties in Oost-Vlaanderen om de omgeving rond keuringscentra te vermijden. In de stations waar het sinds dinsdag mogelijk is om een personenvoertuig zonder afspraak aan te bieden, hebben zich massaal veel eigenaars aangemeld. Dat leidt onder meer tot verkeershinder in Sint-Denijs-Westrem, Stekene en in Aalst, waar de politie spreekt van een ‘extreme file’, ontstaan ter hoogte van het industrieterrein van Erembodegem.

mtm, iesBron: BELGA

Door corona werd het bijna overal in Vlaanderen verplicht om een afspraak te maken bij een erkend keuringsstation. Maar die verplichting is vanaf 1 augustus vervallen en in Oost-Vlaanderen maakt SBAT, de eigenaar van de keuringsstations, op enkele locaties spontane aanmeldingen opnieuw mogelijk. Maar dat zorgt voor een grote toestroom door eigenaars die hun auto willen laten keuren.

De Gentse lokale politie spreekt van lange files op de buitenring ter hoogte van het keuringsstation in Sint-Denijs-Westrem en de parallelwegen. Het is nodig om de ruime omgeving zo veel mogelijk te vermijden. Ook in Aalst wordt gevraagd om niet meer naar de autokeuring te komen. (Lees verder onder de foto)

In de omliggende straten aan de autokeuring in Stekene staan al bestuurders aan te schuiven om hun wagen te laten keuren. ©  ies

Hetzelfde verhaal in en rond bedrijventerrein Kleine Akker in Stekene, waar de inspectie is gevestigd. Ook daar leidde de eerste dag zonder afspraak al meteen tot chaotische toestanden. Om 7.30 uur stond de parking voor het gebouw al vol en een uur later stonden ook in alle omliggende straten voertuigen aan te schuiven. De wachttijden liepen op tot meerdere uren.

“We hebben via onze website snel opgeroepen om vandaag geen wagens meer voor te rijden. Maar blijkbaar heeft dat weinig uitgehaald”, klinkt het bij de verantwoordelijken van het keuringsstation. Daarom werd ook de lokale politie gevraagd om mee te helpen om wagens die toch nog toe komen terug huiswaarts te sturen om zo het verkeer in de KMO-zone niet te hinderen.

Op woensdag 3 augustus kunnen ook in Sint-Niklaas voor het eerst sinds lang weer wagens zonder afspraak naar de keuring komen.

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws