©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5

Ondermaatse eerste helft tegen KV Oostende levert Malinwa 0 op 6 op in competitiestart

Het was opnieuw niet het avondje van KV Mechelen aan de kust. De mannen van trainer Danny Buijs kwamen niet goed voor de dag en moesten een ondermaatse eerste helft bekopen met een 2-1-nederlaag. Een 0 op 6 is het teleurstellende balans.

Thomas Franken

Boli Bolingoli verscheen voor het eerst aan de aftrap bij KV Mechelen. Die nieuwkomer viel tegen Antwerp in en kreeg tegen Oostende van Danny Buijs de voorkeur op Alec Van Hoorenbeeck op de linksachter. Centraal achterin twee andere namen tegenover vorige week: Thibault Peyre en Dimitri Lavalée. Jordi Vanlerberghe schoof dan naar het middenveld naast Oum Gouet, die voor het eerst dit seizoen in de basis stond.

Nu ja, veel van dat middenveld heeft Vanlerberghe het eerste kwartier niet gezien. Oostende begon namelijk erg gretig en Vanlerberghe zag zich voortdurend genoodzaakt terug te zakken tot in de vijfmansverdediging in balverlies. De Mechelaars hadden het duidelijk lastig door de snelle voeten van Batzner, Ambrose en Atanga voorin bij KVO.

Slap Malinwa

De 1-0 liet dan ook niet lang meer op zich wachten. In minuut 17 stuurde Batzner Atanga alleen weg met een goeie dieptepass in de rug van Lavalée. De Ghanees verschalkte doelman Coucke. De openingstreffer werd in eerste instantie afgevlagd wegens buitenspel, maar VAR – die wél lang op zich liet wachten – bracht duidelijkheid.

 ©  BELGA

Eerder waren de Kustboys er ook al dicht bij via Atanga die Coucke onder druk zette en Batzner die op een beenveeg van de Malinwa-goalie stuitte. KVM oogde tegenover de blitzstart van KVO maar slapjes. De Kakkers moesten het stellen met een zwakke pogingen van Shved en Ngoy en een gekraakt schot van Schoofs.

Gelukkig voor de Mechelaars liet Oostende hen na de 1-0 wel wat in de match komen, wat een grotere kans opleverde. Schoofs ging zijn kans met een laag afstandsschot, Storm geraakte in de herneming niet voorbij de vingertoppen van doelman Hubert. Kans verkeken, terug naar de overkant. Daar werd de Malinwa-verdediging opnieuw ontwricht door een dieptepass, deze keer in de rug van Vanlerberghe. Batzner en Atanga, dezelfde aangever en afwerker van de 1-0, maakten de 2-0 simpel af. Een serieuze opdoffer voor de rust voor KV Mechelen, dat net stilaan in zijn ritme begon te komen.

Rood voor Albanese

Buijs deed tijdens de rust de nodige ingrepen. Bolingoli, die sowieso nog geen negentig minuten aankon, bleef in de kleedkamer voor Hairemans. Vanlerberghe schoof weer achteruit naar een driemansverdediging. De mannen van Buijs begonnen met een pak meer grinta aan de tweede helft tegenover de eerste helft. En dan gaf scheidsrechter Smet hen nog een duwtje in de rug. Albanese ging door op Storm in minuut 55, aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Tot Smet naar het VAR-scherm geroepen werd en rood trok. Uit de herhaling bleek dat Albanese in zijn charge op het been van Storm stond. Gevaarlijk spel en dus uitsluiting.

Tegen tien man mocht het nu wel stilaan gaan gebeuren voor KV Mechelen. Eerst knalde Oum Gouet nipt naast, daarna trapte Schoofs net langs de tweede paal. In minuut 75 viel dan eindelijk die aansluitingstreffer. Op een hoekschop belandde de bal in de kluts voor de voeten van Peyre, die er als de kippen bij was om de 2-1 te scoren. Malinwa terug in de match.

 ©  BELGA

Op dat elan ging KV op zoek naar de gelijkmaker. De aanvallende impulsen van de ingevallen Engvall en Hernandez waren in dat op zicht meer dan welkom. De Zweed dribbelde zich een weg door het zestienmetergebied, maar kon niet goed afleggen. De Mexicaan kwam goed voor zijn man bij een voorzet, maar doelman Hubert stond pal. Wat later zette Engvall het slotoffensief nog wat kracht bij met een schot uit de draai en ook Van Hecke nam een bal lekker op de slof, maar Hubert stond voortreffelijk te keepen.

In een spannend slot was het nog bibberen aan beide kanten, maar het mocht niet meer baten. KV Mechelen slaagde er niet meer in om de dubbele achterstand uit de eerste helft uit te wissen en begint zo met een 0 op 6 aan de competitie.

    Volg het nieuws over KV Mechelen LIVE: Volg alle matchen live overal.

    Download de GVA-nieuwsapp

    Gerelateerd

    Aangeboden door onze partners

    Meer sportnieuws