Onder andere recreatiedomeinen De Keiheuvel in Balen en De Mosten in Meer (Hoogstraten) gaan een topzomer tegemoet, nu al. © Tommy Maes/Mia Uydens

Nú al succeszomer voor recreatiedomeinen: “We gaan ervan uit dat we de hele vakantie lang volgeboekt zullen zijn”

Balen, Mol, Hoogstraten -

Veel zon, warme temperaturen en alle coronamaatregelen achter slot en grendel: de Kempense recreatiedomeinen en toeristische trekpleisters zijn, hoewel de zomer nog maar halverwege is, bezig aan een topseizoen. Veel bezoekers, volgeboekte dagen én lachende gezichten vallen hen op. “Ik heb al van verschillende bezoekers gehoord dat ze heel bewust lokaal op vakantie gaan, om de moeilijkheden en perikelen op de luchthaven te vermijden”, klinkt het bij Sunparks in Mol.

Britt Peeters

“We mogen absoluut niet klagen: dagelijks bereiken we bijna drieduizend bezoekers, en dat kunnen we perfect bolwerken. We werken met een pool van zo’n 25 jobstudenten. Als het écht heel druk is, doen we een beroep op extra handen. Met zo’n mooi weer zal elk recreatiedomein ongetwijfeld gelukkig zijn. De mensen lopen hier met een grote glimlach rond”, klinkt het bij De Mosten in Meer (Hoogstraten).

De Mosten in Meer: “De mensen lopen hier met een grote glimlach rond.” © Mia Uydens

De zomervakantie is nog maar halfweg, maar nu al lijkt het erop dat het een ontzettend goed seizoen wordt voor hen. Afgelopen jaar was een natte, eerder koude zomer en gold er nog een maximumcapaciteit omwille van corona. 2020 was over het algemeen een slecht jaar. De zomer van 2022 belooft nu al een succes te worden.

Vooral Franse bezoekers

Ook vakantiepark Sunparks in Mol boert goed. “We zitten helemaal vol tot en met 20 augustus. Vol betekent: 2.800 gasten. Ook voor de laatste week van de zomervakantie lopen de boekingen binnen. We gaan ervan uit dat de hele zomer volgeboekt zal zijn”, zegt general manager Johan Revets.

Afhankelijk van waar welke vakantieperiode valt, verschuiven de nationaliteiten van de bezoekers. “Doorgaans is de verhouding bij ons: 40% Fransen, 30% Nederlanders en 30% Belgen, al waren er de eerste twee weken iets meer Belgen, en nu iets meer Nederlanders. Dat er veel Franse bezoekers langskomen, is altijd al zo geweest: Sunparks is heel gekend in vooral Noord-Frankrijk.”

Het Molse vakantiepark kan de vruchten van het mooie weer zelfs dubbel zo hard plukken, omdat het net voor de zomer investeerde in een nieuw strand met beachbar. “Bezoekers hebben op die manier extra plezier op het water: ze kunnen peddelen, suppen, waterfietsen, er zijn fluisterboten, enzovoort. Met dit warme weer zijn die investeringen extra interessant.”

Behalve het mooie weer en het einde van corona merkt Revets nog een andere factor voor het succes. “Ik heb al van verschillende bezoekers gehoord dat ze heel bewust lokaal op vakantie gaan, om de moeilijkheden en perikelen op de luchthaven te vermijden. Niet slecht voor ons.”

De beachbar in Sunparks: net voor de zomer werd er geïnvesteerd in extra zomerse activiteiten, net op tijd voor het mooie weer. © RR

“Alle remmen los”

“We zijn ontzettend tevreden met deze zomer. Het is echt speeltuinweer: minigolfen, gocarten, zwemmen,... Het kan allemaal”, vertelt ook domeinbeheerder Raf Peeters van de Keiheuvel in Balen. “We zitten weer helemaal in de sfeer van voor corona. Het is nu zelfs alle remmen los. Vanaf de paasvakantie geteld zitten we nu op 16.700 bezoekers. In een gemiddeld jaar hebben we meestal ongeveer 25.000 bezoekers”, klinkt het.

“Het voorjaar was vrij rustig, tijdens de verlengde weekends van Hemelvaart en Pinksteren hadden we meer volk verwacht. Dat wordt nu ruimschoots goedgemaakt. Extreme temperaturen hoeven ook niet, maar deze mooie zomerzon is ideaal. Ook onze safaritenten, om te komen glampen, zijn vlotjes volgeboekt. Wij ontvangen vooral Belgen en Nederlanders.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners