De werken beginnen aan de rotonde ter hoogte van de Liersesteenweg. © Google Maps

Heraanleg fiets- en voetpad Lintsesteenweg zorgt voor omleiding

Duffel -

In Duffel start op dinsdag 2 augustus de heraanleg van het fietspad en het trottoir op de Lintsesteenweg. Het gaat om het stuk tussen de rotonde met de Liersesteenweg en de rotonde met de Spoorweglaan.

De aannemer voert de werken in twee fasen uit. Tijdens de eerste fase werkt hij tussen de rotonde in het centrum (Liersesteenweg) en de Guido Gezellelaan. Daarna volgt de deel tussen de Rietlei en de rotonde aan de Spoorweglaan. De aannemer schat de duur van de werkzaamheden, zonder weerverlet, op tien weken.

Tijdens de werken geldt er in de betreffende fase eenrichtingsverkeer in de richting van het centrum van Duffel. Fietsers kunnen een plaatselijke omleiding volgen. Het gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de G. Van der Lindenlaan, Hondiuslaan en Spoorweglaan.

“Fietsveiligheid en fietscomfort zijn prioritair in ons mobiliteitsbeleid. De volgende jaren voeren we hiervoor grote infrastructuurwerken uit, gekoppeld aan flankerende maatregelen. De volgende maanden starten we in de Lintsesteenweg waarbij we bijna anderhalve kilometer fietspad grondig vernieuwen en verbeteren“, onderstreept schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Jos Hellemans (CD&V).  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws