Fenerbahçe-fans scanderen “Vladimir Poetin” tijdens duel met Dynamo Kyiv, Oekraïeners kegelen Turken uit Champions League

Fans van Fenerbahçe hebben woensdag met hun gedrag de zege van Dynamo Kyiv op hun club in de voorronde van de Champions League overschaduwd. Op filmpjes op social media is te zien hoe een deel van de aanhangers van de thuisclub de naam van de Russische president Vladimir Poetin scandeert. De club en de Europese voetbalbond UEFA moeten nog reageren op het voorval.

De Telegraaf

De Oekraïense recordkampioen plaatste zich voor de derde kwalificatieronde na een 2-1-overwinning in Istanbul, pas bereikt na verlenging. Arbiter Massimiliano Irrati deelde liefst veertien gele kaarten uit, eerlijk verdeeld over beide teams. Eén speler van de thuisclub, Ismail Yuksek, kreeg er twee en moest in de 53e minuut naar de kant. De ‘thuiswedstrijd’, vanwege de oorlogssituatie in het Poolse Lodz gespeeld, was in 0-0 geëindigd. Dynamo Kyiv, dat sinds de Russische inval in Oekraïne alleen nog vriendschappelijke duels speelde, treft in de volgende ronde het Oostenrijkse Sturm Graz.

Op beelden van de ‘Vladimir Poetin’ zingende fans kwamen veel reacties op social media. Verwacht wordt dat de UEFA met een statement komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners