© atv

Opnieuw woning beschoten in Borgerhout: verschillende bronnen hebben het over een vergissing

In de De Winterstraat in Borgerhout is afgelopen nacht drie keer op een woning geschoten. Volgens verschillende bronnen vergisten de daders zich allicht van doelwit.

sare

Getuigen hoorden zondagochtend rond 5 uur drie knallen in de De Winterstraat in Borgerhout. Onbekenden hadden er evenveel kogels afgevuurd naar een woning. Niemand raakte gewond. “Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechtelijke politie”, zegt Lieselotte Claessens van het parket Antwerpen. In de deur van de woning zijn drie inslagen van een klein kaliber munitie te zien.

Drie inslagen in de voordeur. 

Drie inslagen in de voordeur. ©  rr

De bewoners van het geviseerde pand worden volgens onze info op geen enkele manier gelinkt aan het criminele milieu. Verschillende bronnen hebben het over een ‘vergissing’ waarbij de schutters in de verkeerde straat toegeslagen hebben. Ook bij de schietpartij van donderdagnacht in de nabijgelegen Zegepraalstraat waren aanwijzingen dat het verkeerde huisnummer beschoten werd.

De schietpartij van afgelopen nacht was het vierde geweldsincident in een maand tijd in de wijk. Eerder werd zwaar vuurwerk gebruikt tegen de woning van kickbokser Jamal Ben Saddik, werd geschoten op een woning van de familie Z. en waren er de mogelijke vergissingen van donderdagnacht in de Zegepraalstraat en net in de De Winterstraat.

De politie plaatste recent een extra camera in de Zegepraalstraat, die blijkt de gangsters niet tegen te houden. Donderdag werd het huis waar de camera voor geplaatst is nog onder vuur genomen. Twee Nederlanders konden opgepakt worden na een achtervolging. “Er zijn veel camera’s in de buurt en wij zijn extra waakzaam”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Donderdagnacht werd de woning achter de politiecamera in de Zegepraalstraat beschoten. 

Donderdagnacht werd de woning achter de politiecamera in de Zegepraalstraat beschoten. ©  sare

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws