©  BELGA

Winnaar Fabio Jakobsen: “Het was vandaag incroyable”

“Ik heb hier vijftien jaar van gedroomd”, wist ritwinnaar Fabio Jakobsen meteen na zijn overwinning in Nyborg te zeggen in het flash interview.

Dries Van Thielen

Het was de eerste deelname van Jakobsen aan de Tour de France. En meteen in rit twee pakte hij al zijn overwinning mee. Twee jaar na zijn val in de Ronde van Polen was de Nederlander terug op de afspraak: “Het was een lang proces maar eindelijk sta ik er weer. En je ziet, ik kan nog winnen”, zei de sprintbom van Quick.Step met een understatement. “Ik moet ook meteen iedereen bedanken die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt.”

Het slot naar de finish in Nyborg was meteen enorm zenuwachtig, voor de buitenstaander althans. Want Jakobsen ervaarde het helemaal anders: “Morkov zette mij af in het wiel van Van Aert, en ik raakte Sagan nog maar dat was niet meteen erg. Ik ben echt extremely happy dat ik hier kan winnen. Als sprinter wil je echt in de Tour je handen in de lucht kunnen steken. Het lijkt nu allemaal gemakkelijk maar mijn benen doen echt pijn.”

Uiteindelijk had Jakobsen ook nog een boon voor het thuispubliek. “Bedankt aan alle Denen die er een fijne rit van hebben gemaakt.”

LEES OOK. Gezien, peloton? Drie naaktlopers stelen de show tijdens tweede etappe Tour de France

Volg het nieuws over Tour de France overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws