©  bfm

Opnieuw schietpartij op woning in Borgerhout: verdachten opgepakt na achtervolging

In de Zegepraalstraat in Borgerhout is donderdagnacht opnieuw een woning beschoten, een andere dan de nacht voordien. Na een achtervolging konden net over de Nederlandse grens twee verdachten opgepakt worden.

,Sam Reyntjens

De na een eerder incident prominent in de Zegepraalstraat geplaatste politiecamera blijkt criminelen niet echt af te schrikken. In de nacht van donderdag op vrijdag werd de Borgerhoutse straat opnieuw opgeschrikt door enkele schoten. Een huis niet ver van de hoek met de Sterlingerstraat werd onder vuur genomen. “Bij de feiten is een Nederlands voertuig in beeld gekomen”, bevestigt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

De Nederlandse nummerplaat werd in het systeem van de ANPR-camera’s ingegeven en dat leverde niet veel later een hit op. De wagen bevond zich op dat moment ten noorden van Antwerpen en leek onderweg naar Nederland. De politiezone Grens (Essen, Kalmthout, Wuustwezel) kon de wagen niet veel later in beeld krijgen. “Het is tot een achtervolging tot in Essen gekomen”, aldus Claessens. Net over de grens kon de vluchtauto aan de kant gezet worden en konden de twee inzittenden opgepakt worden.

Omdat de arrestatie op Nederlands grondgebied gebeurde, zijn de mannen in hechtenis genomen door de Nederlandse politie. “Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van ‘vernieling van een afsluiting’ en ‘inbreuken op de wapenwet. We vragen de overlevering van de twee verdachten”, aldus Claessens.

De schietpartij van donderdagnacht is het derde geval van geweld tegen woningen in dezelfde straat op amper een maand tijd. Eind mei werd de ouderlijke woning van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik met zwaar vuurwerk aangevallen. En woensdagnacht werd een ander pand in de straat onder vuur genomen, er werden vijf kogelinslagen aangetroffen. Het parket onderzoekt de verschillende feiten en of er een link tussen de aanslagen bestaat. Ook een link met het drugsmilieu wordt bekeken.

LEES OOK. Woning in Borgerhout beschoten, vijf inslagen in gevel

LEES OOK. Twee aanslagen met zwaar vuurwerk: onder meer familie van bekende kickbokser geviseerd

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws