Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Ouders dienen klacht in nadat tienjarig meisje opgesloten en geslagen wordt door leerkracht

Een moeder heeft donderdag een klacht ingediend tegen een Nederlandstalige school in Sint-Gillis wegens slagen en verwondingen. Een lerares zou haar tienjarige dochter in een klaslokaal hebben opgesloten en hebben aangevallen. De politie moest ter plaatse komen. Dat meldt La Capitale.

ltoBron: La Capitale

De feiten zouden hebben plaatsgevonden op 23 juni in de Balderschool in Sint-Gillis. Volgens de ouders van het kind werd hun tienjarig kind aangevallen door een leerkracht van de school. Er werd ook een doktersrapport opgemaakt van de verwondingen. Daaruit blijkt dat het kind pijn had ter hoogte van het sleutelbeen en de linkerarm. Er werden ook hematomen en schaafwonden vastgesteld.

De moeder werd tussen twaalf en twee opgebeld door de politie. Die vertelde haar dat haar dochter geslagen was, zonder te laten weten door wie. Ze vroegen haar vervolgens om het kind te komen ophalen om vervolgens naar het politiebureau te gaan voor verhoor.

Bevrijd door twee leerkrachten

Een vriendin zou per ongeluk haar vinger in het oog van het tienjarig meisje hebben gestoken waarna ze samen naar de leerkracht stapten. De leerkracht pakte het meisje vervolgens op en zou gezegd hebben dat ze moest “stoppen met zich zo te gedragen”, klinkt het in een verklaring van de moeder. De leerkracht zou vervolgens het klaslokaal op slot gedaan hebben en het kind op de rug en schouders hebben geslagen terwijl ze haar ook beledigde. Het meisje zou in paniek, uit het raam, om hulp geschreeuwd hebben waarna buurtbewoners de politie hebben gebeld.

De leerkracht zou ook aan het haar van het meisje hebben getrokken, zodat ze niet meer door het raam zou hangen. Volgens het meisje gooide de leerkracht haar vervolgens letterlijk door de klas. Twee leerkrachten slaagden erin de deur te openen en het meisje te bevrijden, schrijft La Capitale zaterdag.

De school zelf weigert volgens de krant voorlopig commentaar te geven over het voorval. Ook de politiezone Brussel-Zuid zou onbereikbaar zijn voor meer informatie.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws