Mama Sarah hing de eerste ster op in de sterrenboom. © RR

Mama Sarah hangt allereerste ster voor verloren kindje in sterrenboom Sluis

Mol -

De sterrenboom op de begraafplaats van Mol-Sluis heeft sinds vrijdag een eerste sterretje. Mama Sarah bracht de ster aan om haar verloren ongeboren kindje te herdenken. Tien Molse begraafplaatsen krijgen een sterrenboom en een gedicht om ongeboren en overleden kinderen te herdenken.

Een ongeboren kind verliezen, wordt maar al te vaak niet genoeg erkend. Om ouders, familie en vrienden een plaats te geven waar ze kunnen rouwen, troost kunnen vinden en het kindje kunnen herdenken, plantte het gemeentebestuur op elke begraafplaats een sterrenboom. Ouders van een sterrenkindje kunnen bij het gemeentebestuur een gegraveerde ster aanvragen om in de boom te hangen.

Tien sterrenbomen

Inwoner Sarah moest in 2011 noodgedwongen na veertien weken afscheid nemen van één ongeboren kindje van een tweeling om de andere baby alle kansen te geven om gezond te groeien. Wat daarna volgde, waren moeilijke jaren waarin ze zich alleen voelde op de wereld. Haar verlies werd niet erkend en er werd niet over gepraat. Ze klopte aan bij het gemeentebestuur en werd uitgenodigd om haar verhaal te doen.

Sindsdien heeft de Molse dienst begraafplaatsen niet stilgezeten en werd het sterrenboomproject opgestart. Tien begraafplaatsen krijgen een sterrenboom om ongeboren en overleden kinderen te herdenken. Bij elke sterrenboom komt er ook een gedicht dat werd geschreven door de leden van het Mols Poëzieatelier. (mto)

www.gemeentemol.be/sterrenboom

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners