©  twitter kvc westerlo

Officieel: Westerlo huurt aanvaller Dorgeles Nene voor één seizoen van RB Salzburg

Westerlo heeft er een aanvaller bij. De Kemphanen huren Nene Dorgeles van Red Bull Salzburg tot aan het einde van dit seizoen. De rechtsvoetige Malinees is de vijfde nieuwkomer bij Westerlo deze zomermercato.

havg, sks, bdh

“Bij deze kunnen we meedelen dat onze club er een extra versterking in de aanval heeft bijgekregen”, deelt Westerlo donderdag mee op de eigen webstek. “De Malinese spits Dorgeles Nene, 19 jaar oud, wordt voor één jaar gehuurd van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.”

In de winter van 2021 stelde Red Bull Salzburg aanwinst Dorgeles Nene voor. Hij tekende er een contract tot 2025. Op zich was dat geen verrassing. Nene werd opgeleid in de Jean-Marc Guillou Academy in Mali – u kent Guillou nog wel van SK Beveren met Yaya Touré of de academie in Tongerlo. Een officiële samenwerking hebben de Oostenrijkers niet met de academie in Bamako, toch slaan ze de handen vaker in elkaar. Zo won Nene in 2019 al de Wambo Cup in Bellinzona met de RB Salzburg Acadamy.

Twee uitleenbeurten

Op zijn eerste minuten voor Die Roten Bullen moet hij nog wachten, maar Nene maakte bij zijn uitleenbeurten aan FC Liefering – een opleidingsploeg van RB Salzburg in de tweede divisie – en SV Ried wel een goede indruk. Zo was hij bij FC Liefering dit seizoen goed voor 8 goals en 7 assists in 16 wedstrijden. Bij SV Ried zijn de cijfers wat minder: 2 goals en 3 assists in 14 wedstrijden.

“Toch deed hij het uitstekend”, licht Christoph Nister, die SV Ried voor Die Kronen Zeitung volgt toe. “Met zijn snelheid en techniek kan hij verdedigers echt pijn doen. Hij scoort makkelijk en is zelfs nog beter in assists geven. Zijn stijl? Een vleugje Hazard, een heel klein beetje. Bovendien werd hij in Ried als centrumspits uitgespeeld, als winger komt hij nog beter tot zijn recht.”

Ondanks zijn jonge leeftijd had Nene zowel bij FC Liefering als SV Ried weinig tijd nodig om zich aan te passen. Bij beide ploegen was hij bij zijn eerste basisplaats meteen goed voor een doelpunt of een assist.

International

Met Nene krijgt Jonas De Roeck er nog een extra international bij. Begin dit jaar maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg van Mali. Op het WK zal hij er straks niet bij zijn. In de beslissende kwalificatiewedstrijd was Tunesië net iets te sterk.

Volg het nieuws over KVC Westerlo overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws