© BFM, atv

Dodelijke steekpartij in Antwerpse wijk Dam: slachtoffer (45) kreeg twee messteken, verdachte is 42-jarige Nederlander

Antwerpen -

Bij een steekpartij in de Antwerpse wijk Dam is donderdagnamiddag een 45-jarige man uit Ekeren om het leven gekomen. Het slachtoffer zou twee messteken gekregen hebben en overleed op straat aan zijn verwondingen. De verdachte, een 42-jarige man met Nederlandse nationaliteit, werd ter plaatse opgepakt. Het is al de derde moord in relationele sfeer in een week tijd in onze provincie.

Nette Loots, Sam Reyntjens

De feiten speelden zich donderdag af in een appartementsgebouw in de Twee Netenstraat in de wijk Dam. Volgens bewoners woont daar de ex-vrouw van het slachtoffer, samen met hun kinderen en haar nieuwe vriend. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Ekeren, kwam die namiddag zijn zoon ophalen, wat ontaardde in een zware ruzie. De nieuwe vriend zou daarbij een mes genomen hebben en stak het slachtoffer in zijn rug en borststreek.

Het slachtoffer liep nog de straat op, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De politie kon aan het appartementsgebouw de nieuwe vriend, een 42-jarige Nederlander, arresteren.

Het gerechtelijk labo, de lokale recherche en de onderzoeksrechter zijn ter plaatse voor verder onderzoek. “Hoewel aanvankelijk gedacht werd dat de feiten zich binnen in het appartement afgespeeld hebben, moet dat nog volledig uitgeklaard worden”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

De familie van het slachtoffer en getuigen werden opgevangen door slachtofferhulp.

Twee Netenstraat.

Twee Netenstraat. © BFM

Derde moord deze week

Het is al de derde moord in één week tijd die gebeurt in relationele sfeer. In Merksplas viel zaterdagochtend de 44-jarige Peter V.H. de woning van zijn ex-vriendin binnen. De vrouw (43) werd samen met haar kinderen en nieuwe vriend urenlang gegijzeld.

V.H. bedreigde het gezin met een machete. De 22-jarige dochter Shannon raakte hierbij zwaargewond maar kon ontkomen. Jarne (19), haar zoon, werd neergestoken en overleefde de gijzeling niet. Uit onderzoek bleek dat de dader voorwaardelijk vrij was na eerder geweld tegen het gezin.

LEES OOK. Oma van dodelijk slachtoffer gijzeling getuigt: “Peter V.H. bracht zelfs warmtebronnen mee om politie te verschalken”

Zoon Jarne (19) overleed bij de gijzeling in Merksplas.

Zoon Jarne (19) overleed bij de gijzeling in Merksplas. © rr

Maandagavond, amper twee dagen later, werd de 64-jarige Robert De Tremerie dood teruggevonden aan zijn stacaravan in Herselt. Hij werd vermoord met steekwonden. Diezelfde avond werd Caroline D. (46) opgepakt voor de feiten. Ze zou sinds kort zijn vriendin zijn geweest en bij hem inwonen.

Haar motief is nog onduidelijk, al kondigde ze de feiten wel aan bij de buurman. “De vrouw zei tegen mij, letterlijk: ik ga hem kapotmaken”, getuigde de buurman in onze krant. “Ik had nooit gedacht dat ze haar uitspraak ook echt zou uitvoeren.” D. is bekend bij het gerecht en werd recent nog gecolloqueerd. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer.

Twee Netenstraat. 

Twee Netenstraat. ©  RR

Twee Netenstraat. 

Twee Netenstraat. ©  BFM

Twee Netenstraat. 

Twee Netenstraat. ©  nelo

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws