©  Parket Antwerpen

1,7 ton cocaïne in beslag genomen in Wijnegem, zeven verdachten opgepakt

Antwerpen -

Zeven verdachten van drugssmokkel zijn donderdagochtend opgepakt bij huiszoekingen in Antwerpen, Deurne en Merksem. Ze zouden betrokken zijn bij een grote partij van 1,7 ton cocaïne die in een loods in Wijnegem werd aangetroffen.

Sam Reyntjens

Het blijft arrestaties in het drugsmilieu regenen in de laatste dagen voor het gerechtelijk verlof. Voor de derde dag op rij zijn speurders van de federale gerechtelijke politie donderdag binnengevallen op een hoop adressen in Antwerpen, Deurne en Merksem. “Daarbij konden zeven mensen gearresteerd worden: het gaat om zes mannen tussen 20 en 42 jaar en een vrouw van 24”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De arrestaties kaderen in een onderzoek dat drie maanden geleden startte na de toevallige onderschepping van een grote partij cocaïne in een loods op Venhof in Wijnegem. Mensen die daar op 16 maart verzamelden om hulpgoederen voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne in te zamelen, zagen er verdachte praktijken en belden de politie. Toen de politiezone Minos ter plaatse kwam, sloegen drie mensen op de vlucht in een auto.

“Bij nazicht in de loods werden in een Nederlandse camionette pakken cocaïne gevonden. En ook verder in het magazijn lagen pakken cocaïne. In totaal gaat het om liefst 1,7 ton cocaïne, goed voor een straatwaarde van 45,9 miljoen euro”, zegt Aerts. “Alles wijst erop dat er op dat moment een uithaling of verdeling van een partij cocaïne plaatsvond.”

De onderzoeksrechter zal over de verdere aanhouding van de opgepakte verdachten beslissen.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Antwerpen in als startgemeente.

Nu in het nieuws