©  REUTERS

Meghan Markle reageert op omstreden arrest abortuswetgeving: “Ook Harry is een feminist”

Meghan Markle is niet te spreken over de beslissing van het Amerikaanse hooggerechtshof om de abortuswetgeving sterk terug te schroeven. “Mannen moeten nu ook hun stem laten horen”, zei de vrouw van de Britse prins Harry in een interview met modeblad Vogue. “De beslissing is gericht op vrouwen maar ook mannen dragen de gevolgen.”

Lien LammensBron: Vogue

Het Amerikaanse hooggerechtshof vernietigde recent het historische arrest Roe v. Wade waardoor de abortuswetgeving niet langer grondwettelijk beschermd wordt. Concreet kunnen de staten nu zelf beslissen of vrouwen al dan niet hun zwangerschap mogen beëindigen. Na de uitspraak draaiden verschillende Amerikaanse staten de wetgeving terug waardoor het verboden wordt om een abortus te ondergaan. “Ik heb de er afgelopen dagen veel over gesproken met mijn man en ook hij heeft het moeilijk met de beslissing: hij is ook een feminist.”

LEES OOK:

Markle benadrukt dat we een eenheid moeten vormen. “De grondwet dateert van een tijd waarin vrouwen nog aanzien werden als tweederangsburgers maar dat zijn we niet. De beslissing van het Amerikaanse hooggerechtshof beïnvloedt niet alleen de lichamen van vrouwen maar ook hun leven.”

Maar Markle gaat nog verder. “Deze beslissing benadrukt dat onze fysieke veiligheid er niet toe doet, dat vrouwen niet belangrijk zijn. Maar onthoud: wij zijn wel belangrijk. Niemand mag gedwongen worden om een keuze te maken die hij niet wil.”MEER OVER Meghan Markle

Aangeboden door onze partners