Yentl Van Genechten poseert met het shirt van zijn nieuwe ploeg. 

Yentl Van Genechten poseert met het shirt van zijn nieuwe ploeg. © RR 

Van Genechten (ex-Lierse) ruilt Jong Genk in voor Eupen: “Nieuwe stap in mijn carrière”

Yentl Van Genechten (21) is de nieuwste aanwinst van KAS Eupen. De rechtsback van Jong Genk ondertekende een contract tot 2025 aan de Kehrweg.

Thomas Standaert

Het was Bernd Storck die vanaf zijn eerste dag als coach van Eupen aandrong op de komst van Van Genechten. Als vaste waarde in de Genkse U21-kampioenenploeg maakte Van Genechten vorig seizoen indruk op Storck tijdens zijn trainingen met de A-kern door zijn grote loopvermogen en zijn voorbeeldige werkethiek. Kwaliteiten die hem nu dus een transfer naar Eupen hebben opgeleverd. Van Genechten legde maandag zijn medische testen af en trainde dinsdagmiddag voor de eerste keer mee met zijn nieuwe club. De rechtsback lag nog één jaar onder contract bij Genk, dat nog een transfersom ontvangt voor de speler.

“De clubs hebben lang moeten onderhandelen, maar ik ben blij dat ze er onderling zijn uitgeraakt”, reageert Van Genechten. In Eupen ziet de verdediger meer speelmogelijkheden bij de A-kern dan bij Genk. “Ik ben wel aan de voorbereiding begonnen met de Genkse A-kern, maar er waren geen garanties dat ik er het hele seizoen kon blijven. Eupen biedt me die garantie wel. Hier ben ik een vaste pion voor de A-kern en zal ik doorheen het seizoen mijn kansen krijgen bij de eerste ploeg. Ik zal knokken voor een basisplaats.”

De Heistenaar maakte vorige zomer pas de overstap van Lierse Kempenzonen naar Genk. Zijn verblijf blijft dus beperkt tot één seizoen. “Ik blijf Genk enorm dankbaar voor de kans die ze me gegeven hebben. Kampioen spelen met de beloften van Genk is een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten. Maar Eupen biedt me nu de kans om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Die wil ik graag grijpen.” 

Volg het nieuws over KRC Genk overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws