Jeffrey Epstein zaliger samen met zijn partner-in-crime Ghislaine Maxwell.  

Jeffrey Epstein zaliger samen met zijn partner-in-crime Ghislaine Maxwell.  ©  AFP

Amerikaanse aanklagers eisen 30 tot 55 jaar celstraf voor vriendin van Jeffrey Epstein: “Haar gedrag was monsterachtig”

Amerikaanse aanklagers hebben 30 tot 55 jaar celstraf geëist tegen Ghislaine Maxwell, die op 29 december schuldig werd bevonden aan het zeker tien jaar lang ronselen van minderjarige meisjes om misbruikt te worden door de steenrijke Jeffrey Epstein, zo hebben Amerikaanse media gemeld.

Bron: Belga

In een document dat de aanklagers bij een federale rechtbank van New York indienden, schreven ze dat het gedrag van de zestigjarige Maxwell “monsterachtig” was.

Advocaten van Maxwell probeerden eerder dit jaar vruchteloos nog een nieuw proces te laten starten, omdat een van de juryleden volgens hen misleidende antwoorden had gegeven tijdens de selectie van de jury.

De verdediging pleitte voor de rechtbank van Manhattan dat zij niet meer dan vijf jaar in de cel moet zitten en niet moet opdraaien voor de misdaden van Epstein.

De multimiljonair pleegde in 2019 zelfmoord toen hij in de gevangenis in een misbruikzaak tegen hem aan het afwachten was.

De rechter doet dinsdag uitspraak. Hoewel de dochter van de beroemde uitgever Robert Maxwell om mildheid heeft verzocht, geldt het als onwaarschijnlijk dat zij met een straf onder de tien jaar zal wegkomen.  

LEES OOK. Vermeend Epstein-slachtoffer praat voor het eerst over ‘seksfabriek’: “‘Nee’ zeggen was geen optie”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws