© RTV

Politie vat ontsnapte gevangene in stadspark

Turnhout -

De lokale politie regio Turnhout heeft woensdag om 11u in het stadspark in Turnhout een gevangene kunnen vatten die even voordien was ontsnapt.

Inspecteurs van de federale politie brachten de twintiger woensdag voor een onderzoek naar het AZ Turnhout, Campus Sint-Elisabeth, in de Rubensstraat. “Toen de politie met de man aankwam bij het ziekenhuis, is hij kunnen gaan lopen”, vertelt Rudy Remijsen van de politie regio Turnhout. “Hij spurtte over de Parklaan, waar hij nog werd aangereden door een auto. Daarna liep hij verder het stadspark in.”

Honden en helikopters

Enkele ploegen van de politie regio Turnhout waren onmiddellijk ter plaatse en zetten alle in- en uitgangen van het stadspark en omliggende straten en kruispunten af. Niet veel later kon de politie de gedetineerde weer oppakken in het stadspark. “We hebben een perimeter ingesteld en ook een helikopter ingeschakeld. Een speurhond heeft de gevangene teruggevonden aan de groendienst, in de buurt van de Steenweg op Tielen”, zegt Rudy Remijsen. “Hij is met verwondingen opnieuw overgebracht naar het ziekenhuis in Turnhout.”

Bij het incident waren geen andere personen betrokken. Het stadspark werd woensdagmiddag weer opengesteld voor het publiek. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Turnhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws