© BFM, atv

Fietser (13) in kritieke toestand na aanrijding met bus in Edegem: jongen buiten levensgevaar

Edegem -

Een jongen van 13 jaar is woensdagochtend ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een bus van De Lijn in Edegem. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Drie Eikenstraat en de Ter Borchtlaan. De jonge fietser werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie meldt dat de jongen niet meer in levensgevaar verkeert.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 9.30u. De 13-jarige jongen fietste samen met drie schoolkameraden. Ze waren op weg naar het huis van een vriend. Bij het oversteken van de Drie Eikenstraat op het zebrapad, werd de jonge fietser aangereden door een Lijnbus. De vrienden zagen het incident gebeuren. Toen ze hun kameraad te hulp schoten, gooide één van hen zijn fiets op die van het slachtoffer.

“De tiener raakte ernstig gewond aan zijn onderbeen, waardoor hij veel bloed verloor”, zegt commissaris Dirk Fonteyne, woordvoerder van politiezone Hekla. “De jongen werd in kritieke toestand naar het UZA gebracht, waar hij in kunstmatige coma wordt gehouden. Rond 12.30 stabiliseerde zijn toestand. Hij verkeert buiten levensgevaar.”

Naast de vrienden en ouders van de 13-jarige jongen wordt ook de chauffeur van de Lijnbus ondersteund door slachtofferhulp. “De bestuurder was erg onder de indruk van het incident”, zegt Marco Demerling, woordvoerder van De Lijn. “Het gaat om een bus van lijn 141, Wijnegem - Hoboken Polderstad. Niemand van de reizigers raakte gewond.”

De precieze omstandigheden van het incident zijn voorlopig nog onduidelijk. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse voor vaststellingen. Het kruispunt werd rond 11.30 uur weer vrijgegeven voor verkeer.


 

 © BFM


 

 © BFM


 

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Edegem in als startgemeente.

Nu in het nieuws