©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Honderden reizigers vast op twee geblokkeerde treinen tussen Leuven en Luik

Door een probleem met de bovenleiding is er sinds iets voor de middag geen treinverkeer meer mogelijk op de hogesnelheidslijn tussen Leuven en Ans, nabij Luik. Hierdoor staan twee treinen geblokkeerd, zo meldt spoornetbeheerder Infrabel zaterdag. Honderden reizigers zitten er vast, maar voor één van de treinen zijn bussen onderweg en er is water uitgedeeld, voegt vervoersmaatschappij NMBS toe.

evdgBron: BELGA

Het treinverkeer word in de mate van het mogelijke omgeleid op lijn 36 Leuven-Luik. De oorzaak van het probleem met de bovenleiding is nog niet gekend, aldus Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

Het zou enerzijds gaan om een Thalys-hogesnelheidstrein die vanuit Parijs richting Keulen spoorde. De trein is intussen zo goed als gereed om opnieuw te vertrekken. “Er is stroom en die gaat zo meteen vertrekken”, klinkt het rond 13.30 uur bij Infrabel. 

De Thalys-trein zou ruim 250 passagiers aan boord hebben, zo werd vernomen.

De tweede trein is een IC-trein tussen Oostende en Eupen. Die heeft rond de 500 passagiers aan boord, aldus woordvoerder Bart Crols van NMBS. “Onze mensen zijn ermee bezig. Er zijn bussen onderweg om hen te evacueren en er wordt water uitgedeeld.” Infrabel voegt eraan toe dat een hulplocomotief onderweg is om de trein te slepen.

De treinen staan stil respectievelijk ter hoogte van Bierbeek en Borgworm (Waremme). Het treinverkeer werd stilgelegd en gezien de hitte zijn de deuren op beide treinen geopend. Een prealarmfase werd afgekondigd, wat standaard is bij dergelijke voorvallen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Voor jou geselecteerd
Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt