©  BELGA

Officieel: Hugo Cuypers verlaat KV Mechelen voor AA Gent

Bij zijn contractverlenging wilde Hein Vanhaezebrouck duidelijkheid over de toekomst en waar hij met AA Gent nog heen kon gaan. Helemaal bovenaan zijn verlanglijst stond Hugo Cuypers en die kreeg hij nu ook. De spits van KV Mechelen is de eerste aanwinst voor volgend seizoen. Hij tekende voor vier seizoenen bij de Buffalo’s.

kvu, dige, yala, vtvn

In januari al probeerde Gent de 25-jarige aanvaller te halen, maar toen bleek de vraagprijs van vier miljoen te hoog. Nadat hij uiteindelijk afklokte op 13 goals en 10 assists, zag Gent in dat hij een dergelijke investering waard is. Hoeveel Malinwa nu precies vangt, is niet duidelijk - minstens vier miljoen – maar de helft van de transfersom gaat nog naar zijn vorige club, het Griekse Olympiakos.

“We zijn verheugd onze transferperiode te kunnen openen met Hugo Cuypers”, verklaart Samuel Cardenas, hoofdscout bij KAA Gent. “Ik verklap geen geheim als ik zeg dat hij hoog op de verlanglijst van onze coach stond. De meeste Belgische voetbalfans zullen Hugo al kennen dankzij zijn harde werkethiek en de grinta die hij nu ook aan ons team zal toevoegen. Hij is een speler die de vrije ruimtes goed ziet en ze weet te benutten. Daarnaast is hij zeer gevaarlijk op de tegenaanval.”

Met de 1,85 meter grote Cuypers haalt Gent een leergierige spits binnen die niet kijkt op een meter. Hij sluit woensdag alvast aan op de eerste training.

Afscheid van Malinwa

Cuypers zelf wou niet vertrekken zonder een afscheid van de Mechelse fans. “Beste Kakkers”, begint hij via de site van zijn voormalige club. “Ik wil jullie allemaal bedanken voor het voorbije seizoen. Een publiek dat achter zijn club en de spelers staat. Ik ga de club verlaten, maar met fierheid en een opgeheven hoofd. Ik heb alles gegeven van de eerste tot de laatste minuut. Het is een echte eer om voor deze mooie club te mogen hebben gespeeld. Een oprechte dank aan alle supporters, alle medewerkers, alle vrijwilligers, de sportieve staf, alsook het management.”

LEES OOK. Hein is gek van Hugo: waarom (niet alleen) Vanhaezebrouck fan is van KV Mechelen-aanvaller Cuypers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws