De Lierse auteur Hanne Luyten (links) en illustratrice Evelien Rahm van Balou Ontwerpstudio uit Kessel (Nijlen) brengen hun derde reeks #brooddoosbriefjes uit. © Joren De Weerdt

Nieuwe reeks #brooddoosbriefjes komt met brooddoos en waterfles

Lier, Kessel -

De Lierse auteur Hanne Luyten en illustratrice Evelien Rahm van Balou Ontwerpstudio uit Kessel (Nijlen) brengen hun derde reeks #brooddoosbriefjes uit. Het gaat dit keer om een XL-editie.

Chris Van Rompaey

De #brooddoosbriefjes ontstonden uit Hanne haar gewoonte om kleine briefjes in de brooddozen van haar kinderen te verstoppen. Als het voor haar kinderen werkte, dan zou het bij andere kinderen en ouders vast ook aanslaan, dacht ze. Hanne en Evelien introduceerden hun eerste #brooddoosbriefjes in februari 2021.

De lancering werd een overdonderend succes. En dus bracht het duo in augustus een tweede reeks uit: meer gezellige figuurtjes en meer motiverende boodschappen. Samen zijn de twee reeksen goed voor meer dan 160.000 briefjes.

© Joren De Weerdt

Nieuwe figuurtjes

De derde reeks wordt een XL-editie, want in samenwerking met brooddoosproducent Amuse stelden Hanne en Evelien een pakket samen met een bedrukte brooddoos, een snackdoosje met dertig gloednieuwe #brooddoosbriefjes en een waterfles. “Een nieuwe reeks betekent ook nieuwe figuurtjes. Zo introduceren we meer groenten en fruit, maar ook donuts en nieuwe charcuterie. Op de drinkfles staan zelfs waterdruppeltjes die de kinderen motiveren om hun fles leeg te drinken”, zegt Hanne Luyten.

Met Amuse kozen Hanne en Evelien voor een duurzame, Belgische partner. “Ik trok de brooddozenschuif open, zocht op de achterkant van de meest kwalitatieve doosjes, en voilà, ik kwam bij Amuse terecht. Onze eerste samenwerking kwam in de vorm van een bedrukte brooddoos die samen met de eerste reeks verkocht werd. Bij de tweede reeks gingen we voor snackdoosjes, en nu zien we het dus nog groter”, vertelt Hanne Luyten.

 ©  Joren De Weerdt

Originele woordgrapjes

Ook voor deze derde reeks #brooddoosbriefjes gingen Hanne en Evelien aan de slag met originele woordgrapjes, tekeningen en aanmoedigingen allerhande. “Sommige briefjes bevatten tekst, andere bestaan alleen uit een vrolijke tekening, en zijn zo ook geschikt voor de allerkleinsten. Ik schrijf, Evelien tekent, maar we helpen elkaar ook met suggesties. Vanaf nu zijn er dus negentig verschillende #brooddoosbriefjes in omloop, allemaal met hetzelfde doel: kindjes blij maken tijdens de lunch”, aldus Hanne Luyten.

De dertig nieuwe #brooddoosbriefjes in herbruikbaar snackdoosje kosten 15,90 euro. Voor de beperkte cadeau-editie bestaande uit een brooddoos, drinkfles en het snackdoosje met dertig #brooddoosbriefjes betaal je 29,90 euro.

www.hanneluyten.be/shop

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Lier in als startgemeente.

Nu in het nieuws