Themabeeld ©  ANP

Studio 100-danser krijgt probatie-opschorting voor twee aanrandingen

Een danser die onder meer voor Studio 100 aan de slag ging, is schuldig aan twee feiten van aanranding van de eerbaarheid, omdat hij twee vrouwelijke collega’s betastte. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank dinsdag beslist. De man kreeg de gunst van de opschorting, maar hij moet zich vijf jaar aan probatievoorwaarden houden.

jvhBron: BELGA

De man werd beschuldigd van het betasten van twee vrouwen na twee verschillende privéfeestjes. “Hij maakte doelbewust misbruik van de kwetsbare toestand van de slachtoffers, die in slaap waren na overmatig alcoholgebruik. Hij misbruikte ook het vertrouwen dat zij in hem hadden vanwege hun vriendschapsrelatie”, oordeelde de rechtbank. “De psychische en sociale gevolgen voor de slachtoffers mogen niet onderschat worden. Hij bracht hen na de feiten ook in diskrediet in de danswereld waartoe ze behoorden.”

De rechtbank hield echter rekening met de jonge leeftijd van de man en zijn onbesproken strafrechtelijk verleden. Volgens het onderzoek was er ook “geen diepgaande seksuele problematiek”. De danser kreeg de gunst van de opschorting, wat betekent dat hij geen straf opgelegd krijgt als hij zich vijf jaar aan probatievoorwaarden houdt. De slachtoffers kregen een schadevergoeding toegekend.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws