©  REUTERS

Historische ontmoeting op til in Groot-Brittannië: de Queen zal eindelijk achterkleindochter Lilibet zien

De Britse koningin Elizabeth II (96) zal haar achterkleinkind Lilibet (1), het dochtertje van prins Harry en Meghan Markle, voor het eerst ontmoeten. Het meisje viert op zaterdag 4 juni haar eerste verjaardag en zal samen met haar ouders in Groot-Brittannië verblijven.

Hanne Vandenweghe

Prins Harry en Meghan Markle met hun zoontje Archie, die koningin al ontmoette twee dagen na de geboorte. ©  ISOPIX

Er staat een historische ontmoeting op de agenda van de Queen: ze zal na precies één jaar eindelijk haar achterkleinkind Lilibet, die naar haar is vernoemd, te zien krijgen.

Prins Harry en Meghan Markle zakken komende week voor het eerst sinds de geboorte van hun dochter af naar Groot-Brittannië. Het gezinnetje zal er vier dagen in Frogmore Cottage logeren, op een boogscheut van Windsor Castle. Reden van hun visite? Het platina regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

LEES OOK:

De timing van het verjaardagsfeestje zit trouwens goed, zo vertelden bronnen aan de Britse krant The Sun. De kans dat de koningin komend weekend naar haar favoriete sportevenement gaat − de Derby-paardenraces − in Epsom is immers heel klein geworden. De drie paarden die de koningin had opgegeven om mee te lopen, zijn geschrapt uit de race.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners