Kevin De Bruyne duikt onverwacht vroeger op bij eigen toernooi

DRONGEN -

Eigenlijk was zijn aankomst voorzien voor zaterdag, maar vrijdag was Kevin De Bruyne onverwacht al aanwezig op zijn eigen voetbaltoernooi, de KDB Cup.

Simon Dekaezemaker, Stefan Smet en Bert Staes

De superster van Manchester City is zaterdag te gast op het toernooi om met de deelnemertjes op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Maar vrijdag bracht De Bruyne ook al een blitzbezoek aan het jeugdtoernooi op de terreinen van KVE Drongen.

De KDB Cup werd vrijdag voor het eerst geopend met een vriendschappelijk ‘BV-toernooi’. Onder meer Erik Van Looy, Viktor Verhulst, Imke Courtois, Steven Defour en Aster Nzeyimana trokken hun voetbalschoenen aan. Nadien zal er zeker nog een feestje gebouwd worden in Drongen.

Verrassing: ‘King Kev’ komt toe in Drongen. 

Verrassing: ‘King Kev’ komt toe in Drongen. ©  FVV

Een kus van mama Anne, die ook aanwezig was in Drongen. 

Een kus van mama Anne, die ook aanwezig was in Drongen. ©  FVV

Vrijdag rond 15.30 uur dook De Bruyne plots zelf onaangekondigd op. ‘King Kev’ werd na een snelle kus van zijn mama, Anne, begeleid door security en meteen naar een afgeschermde zone gebracht. De jonge voetballertjes op het toernooi probeerden een glimp op te vangen van hun idool.

Na een half uurtje trok De Bruyne zelf zijn voetbalschoenen aan om de tweede helft mee te spelen in het team van Aster Nzeyimana. Scheidsrechter van dienst was Frank De Bleekere. Ook in het publiek dook bekend volk op: actrices Lize Feryn en Charlotte Timmers supporterden mee.

De Bruyne hield het rustig en scoorde niet, maar gaf wel een assist aan Mathieu Terryn, die de bal binnen tikte. Na een klein uur was de match voorbij.

 

 ©  FVV

Na enkele foto’s met de bekende Vlamingen speelde De Bruyne daarna nog een wedstrijdje met de ‘G-sporters’ Ook de Special Devils waren vrijdag namelijk uitgenodigd op de opening van de KDB Cup.

Het gaat om een nationale voetbalploeg voor mensen met een verstandelijke beperking, geleid door coach Piet den Boer. De Bruyne ruilde van truitje en speelde met de G-sporters tegen Team Aster. De Bruyne speelde voorzichtig, maar genoot duidelijk met volle teugen van zijn toernooi en dolde met de andere spelers.

Zaterdag is het dan voor echt en nemen de jeugdploegen van een hele reeks Europese toppers het tegen elkaar op. De Bruyne komt het toernooi bezoeken rond de middag. Wie erbij wil zijn, moet wel een ticket kopen via www.kdbcup.be.

LEES OOK.Kevin De Bruyne komt titel vieren in Drongen: “We mikken op 10.000 bezoekers”

De Bruyne werd bij aankomst meteen naar een afgeschermde tent gebracht. 

De Bruyne werd bij aankomst meteen naar een afgeschermde tent gebracht. ©  FVV

Heel wat voetballertjes probeerden een glimp op te vangen van hun idool. 

Heel wat voetballertjes probeerden een glimp op te vangen van hun idool. ©  FVV

 

 ©  FVV

 

 ©  FVV

Volg het nieuws over overal.

Download de GVA-nieuwsapp
Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws