©  JHS

Ondanks samenscholingsverbod weer vandalisme in Willebroek: man belaagd tot aan voordeur omdat hij amokmakers aangaf

Willebroek -

Amper enkele uren nadat het samenscholingsverbod in Willebroek van kracht was geworden, sloegen vandalen alweer toe in het steegje tussen het Louis De Naeyerplein en de Schoolstraat. Brievenbussen en deurbellen van een appartement werden uit de muur gerukt en het sleutelsysteem van een rolluik werd zo zwaar beschadigd dat het niet meer werkt. Als dat nog niet genoeg is, kwam aan het licht dat enkele weken geleden een man is belaagd tot aan zijn voordeur. Hij had de politie afgestuurd op de amokmakers na eerdere vandalenstreken.

Ward Bosmans, Bert Provoost

LEES OOK:

• Gemeenteraad keurt samenscholingsverbod in berucht steegje goed: “Willebroek wordt een tweede Molenbeek”

• Willebroekse jongeren vinden nieuw samenscholingsverbod maar niks: “Ik ga mij alleszins niet aan het verbod houden”

Het centrum van Willebroek kampt al langer met vechtpartijen, beledigingen, geluidshinder, vuilnisbakken die worden uitgekieperd, vandalisme en drugsgebruik. Deze week werd daarom nog een samenscholingsverbod ingevoerd in het steegje tussen de Schoolweg en het Louis De Naeyerplein en de onmiddellijke omgeving. Een harde kern van een twintigtal jongeren zorgt er voortdurend voor overlast.

Volgens burgemeester Eddy Bevers (N-VA) zijn er geregeld ook vechtpartijen die in het Schoolwegje beginnen en dan worden voortgezet in de fuifzaal ernaast. Tijdens een fuif in de nacht van 7 op 8 mei liep het helemaal mis. Er werd zwaar gevochten en een viertal aanwezigen raakte daarbij gewond. De knokpartij werd onderzocht en de lokale politie Mechelen-Willebroek heeft nu op basis van dat onderzoek actie ondernomen.

Alweer vandalisme in het beruchte Willebroekse steegje tussen het Louis De Naeyerplein en de Schoolstraat. 

Alweer vandalisme in het beruchte Willebroekse steegje tussen het Louis De Naeyerplein en de Schoolstraat. ©  Ward Bosmans

Brievenbus van de muur gerukt

Maar woensdagnacht hielden vandalen hielden weer lelijk huis in het steegje waar het samenscholingsverbod van kracht is. Bij twee handelszaken aan weerszijden van de ingang van het steegje werden vernielingen aangebracht.

“Bij mij werd de brievenbus van de muur gerukt en een sleutelsysteem van mijn rolluik verdween. Ik heb geen van beide teruggevonden. Ik kan mijn luik alleen nog via de binnenkant openen”, zegt Nick Boeykens, die een horecazaak uitbaat. “Bij mijn buurvrouw, die een textielzaak heeft aan de andere kant van de ingang van het steegje, werden vier deurbellen van de appartementen boven haar zaak uit de muur gerukt. Ze vertelde mij dat een van de huurders onmiddellijk het huurcontract verbroken heeft omdat hij enkele weken geleden ook al was bedreigd door de amokmakers. Ze waren toen zelfs tot aan zijn voordeur geraakt, die ze probeerden in te trappen. Dat kwam omdat hij de politie op de daders had afgestuurd bij eerdere vandalenstreken.”

 

 ©  JHS

Nog geen proces-verbaal

Nick Boeykens zelf heeft niets gehoord tijdens de nacht. Hij stelde de vernielingen ’s morgens vast. “De politie kwam ter plaatse en maakte een proces-verbaal. Die hebben mijn buurvrouw en ik trouwens voorlopig nog steeds niet gekregen.”

Het lijkt er dus op dat de harde kern van Willebroekse jongeren zich weinig of niets aantrekt van de maatregelen die het gemeentebestuur dinsdag heeft genomen.

 

 ©  JHS

 

 ©  JHS

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Willebroek in als startgemeente.

Nu in het nieuws