©  VTM

Karista (14) uit Deurne wint verrassend ‘The Voice Kids’: “In de muziekwereld gaat het niet altijd om de beste stem”

Op haar 11de deed ze mee aan Belgium‘s Got Talent, maar strandde ze in de studioshows. Nu schoot Karista Khan (14) uit Deurne wel de hoofdvogel af: eindwinst in The Voice Kids levert een studiebeurs en een single op. “Ik kom uit een muzikaal gezin. Mijn moeder zong vroeger bij Will Tura”, vertelt ze.

Tom Vets

Twee vriendinnen had ze stiekem ingelicht, voor de rest liep Karista al een maand met het geheim rond dat ze The Voice Kids had gewonnen. “Héél raar”, lacht ze. “Iedereen stelde me vragen of wenste me succes terwijl alles al was ingeblikt.”

In de finale maakte ze indruk met Joyful Joyful. “Ik had mezelf ingeprent dat ik me hard moest inleven in het liedje. Het was mijn beste optreden. Nochtans is het geen makkelijk nummer omdat het ritme in het begin lastig te volgen is.”

 

 ©  VTM

Het parcours was niet vlekkeloos. Julia van K3 vond de blind audition niet 100% goed gezongen, omdat Karista op het podium een hele show gaf. “Ik vond dat ze gelijk had. Maar in de muziekwereld gaat het niet altijd om de beste stem. Het totaalplaatje moet kloppen. In dat opzicht was ik tevreden over mijn prestatie”, verduidelijkt Karista.

Voor Karista was The Voice Kids indrukwekkend. “In het begin had ik schrik van alles. Die interviews, zingen met die oortjes in … Dat had ik allemaal nog nooit gedaan.” Maar al snel ontpopte de Deurnese zich tot podiumbeest. “Als ik terugkijk denk ik dat ik sterker uit de wedstrijd kwam. Niet alleen qua karakter, maar ook op muzikaal vlak. Op voorhand dacht ik niet ver te geraken, maar al snel voelde ik tot wat ik in staat was. Ik werd meer zelfzeker. Ik ben verlegen en stil, maar op het podium smijt ik me omdat ik me in mijn element voel. Het podium is mijn tweede thuis.”

 

 ©  VTM

Gospelmuziek

De appel valt niet ver van de boom: in Karista’s familie is zingen haast dagelijkse kost. “Mijn moeder zong vroeger als backing vocal bij Will Tura, en die zangmicrobe was besmettelijk. Ons hele gezin zingt in het koor van de kerk waarvan mijn vader pastoor is.”

Dat is de End Time Harvester International Ministries-kerk in de Antwerpse Carnotstraat. Elke zondag is er een dienst. “Op woensdag is er bijbelstudie. Het geloof is voor mij belangrijk. Door mijn thuissituatie is gospelmuziek alomtegenwoordig en ook één van mijn favoriete genres.”

De Antwerpse volgt Latijn op het Onze-Lieve-Vrouw-College, maar stapt over naar humane wetenschappen. “Omdat ik interesse heb in hoe mensen denken, wat er omgaat in het brein. Latijn is een pittige richting en die examens in juni worden een uitdaging.”

Aan de overwinning houdt Karista een studiebeurs van 10.000 euro en een eerste single over, die na de finale uitkomt. “Een eigen versie van Shackles, de hit van Mary Mary. Mijn hulpcoach Remko Kühne deed de productie. Het lied gaat over dat je niet altijd goed in je vel zit, maar dat je soms moet durven alles los te laten.”

Karista bracht haar versie van Joyful Joyful tijdens de finale. 

Karista bracht haar versie van Joyful Joyful tijdens de finale. © VTM

 

 ©  VTM

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws