© TVL

 

Jongen die gefouilleerd werd na mogelijke ‘needle spiking’ op We R Young is niet opgepakt, maar wordt bedreigd na geruchten op sociale media

In het onderzoek naar de mogelijke ‘needle spiking’ op het jongerenfestival We R Young in Hasselt zijn er nog geen concrete aanwijzingen die leiden naar een verdachte. De politie heeft een jongen die werd aangewezen gefouilleerd. Hij is niet aangehouden.

maw

LEES OOK. Geen drugs gevonden in urine van meisjes die dachten dat ze slachtoffer werden van needle spiking, maar wat is er dan aan de hand?

Op sociale media werd een jongeman met de vinger gewezen. De politie heeft hem gefouilleerd, net als zijn vrienden, maar er blijken op dit moment geen aanwijzingen te zijn die kunnen leiden tot een aanhouding. Volgens de geruchten was de jongeman opgepakt. ”Dat klopt niet”, reageert het parket. “We zijn op de hoogte van de beelden, maar de jongen is geen verdachte. Hij werd aangewezen door een van de meisjes die zich onwel voelde. Hij en zijn vriend werden gefouilleerd, maar niet aangehouden”, zegt persmagistraat Anja De Schutter.

De jongen die mogelijk onterecht wordt aangewezen heeft al ernstige bedreigingen gekregen. De politie is op de hoogte en zijn situatie wordt opgevolgd.

LEES OOK. Voor Nina eindigde We R Young op spoed: “Ik was duizelig en mijn spieren verstijfden”

Op de festivalweide in Hasselt werden woensdagavond in totaal 24 mensen onwel. Er was sprake van needle spiking, waarbij slachtoffers geprikt zouden worden met al dan niet een giftige stof. Het festival werd hierdoor vervroegd stilgelegd en de slachtoffers werden onderzocht.

Het onderzoek is nog volop bezig. Zo is het zelfs nog niet duidelijk of er wel degelijk ‘needle spiking’ plaatsvond. De politie is nog bezig met de analyse van camerabeelden. Meerdere jongeren moeten nog worden verhoord en het is nog wachten op het toxicologisch onderzoek van de bloedstalen. Justitie wil de zaak zo snel mogelijk ophelderen in het belang van iedereen.

Mechelen

LEES OOK. Parket stelt onderzoeksrechter aan om zaak rond ‘needle spiking’ bij KV Mechelen te leiden

Eerder werd het fenomeen al gemeld tijdens een voetbalwedstrijd van KV Mechelen afgelopen zaterdag. Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter aangesteld die moet nagaan wat er is gebeurd met veertien jongeren (twaalf meisjes en twee jongens) die onwel werden. De camerabeelden hebben tot nu toe nog niets opgeleverd, laat het parket vandaag weten.

Het gerecht hoopt dat een onderzoeksrechter klaarheid kan brengen in de zaak en dat hij kan achterhalen of de jongeren echt misselijk werden door een schadelijke stof. Een aantal van de slachtoffers zegt te zijn geprikt, maar medisch bewijs van prikletsels is er volgens onze bronnen (nog) niet.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws