Voormalig assistent-trainer Yves Cloots organiseert wedstrijd met oud-spelers KV Mechelen in Waals dorpje Manhay

Mechelen -

Volgende week nemen de veteranen van KV Mechelen het in Manhay, een dorpje in de Ardennen, op tegen een plaatselijke voetbalploeg. Heel wat oud-spelers van Malinwa spelen mee of komen de ploeg aanmoedigen. De wedstrijd wordt georganiseerd door voormalig assistent-coach Yves Cloots naar aanleiding van de lokale kermis.

Stijn Van de Sande

In het verleden was Yves Cloots assistent-trainer bij KV Mechelen. Hij is er ook actief in een administratieve functie. Vorig jaar koos hij voor een carrièreswitch. Sindsdien baat hij samen met zijn partner Danielle een hotel uit in Manhay, een dorpje tussen Durbuy en Vielsalm. Van 3 tot en met 6 juni vindt daar de kermis plaats. Naar aanleiding van die feestelijkheden organiseert Cloots samen met veteranencoördinator Peter Verheyden, het gemeentebestuur en de lokale clubs een veteranenwedstrijd tussen RES Harre-Manhay en KV Mechelen.

Yves Cloots was onder meer assistent-trainer bij KV Mechelen. Nu baat hij een hotel uit in de Ardennen. 

Yves Cloots was onder meer assistent-trainer bij KV Mechelen. Nu baat hij een hotel uit in de Ardennen. ©  Dirk Vertommen

Heel wat grote namen uit de voetbalwereld zijn aanwezig. “Enkelen hebben al aangegeven dat ze graag willen meespelen”, zegt Cloots. “Het gaat onder andere om Tom Caluwé, Fred Vanderbiest en Stef Pauwels, respectievelijk de technisch directeur, assistent-coach en keeperstrainer van Malinwa. Zij worden gecoacht door Johan Boskamp, die Peter Maes koos als assistent. Verder komen verschillende ex-spelers de ploeg aanmoedigen.”

Piet den Boer en Jonathan Legear

“Onder anderen Joachim Van Damme en Piet den Boer bevestigden hun komst, net als Rudy Smidts en Jeroen Mellemans”, klinkt het. “Ook Olivier Werner, Jonathan Legear, Philippe Vande Walle en Mathieu Cornet tekenen present. Ze zijn mannen uit de streek die ook een band hebben met KV Mechelen. Het belooft een heel leuke middag te worden voor de spelers en de toeschouwers. De wedstrijd is een mooie blikvanger voor de dorpsfeesten en kermis in Manhay.”

Naast een aantal vetbalwedstrijden, waaronder de match tussen de veteranen op zaterdag 4 juni om 16u en een jeugdtoernooi, staan in Manhay ook nog heel wat andere activiteiten op de planning tijdens het feestweekend. Zo is er een karaoke en kaarttoernooi.

Volg het nieuws over KV Mechelen overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws