© RAFC Media

Mark van Bommel staat te popelen bij Antwerp: “Samen met supporters een orkaan door de Bosuil jagen”

Mark van Bommel is donderdag officieel aangesteld als trainer van Royal Antwerp FC. Via de clubmedia gaf de Nederlander meteen zijn eerste interview. Daarin laat hij verstaan dat Antwerp een club is die bij hem past én dat hij ernaar uitkijkt dat rood-wit in juli al aan de bak moet in de Conference League.

tsfn

“Het eerste gevoel is het belangrijkste”, steekt Van Bommel van wal. “En dat gevoel, na de gesprekken met de familie Gheysens en Marc Overmars, is meteen goed. Als je dan in dit prachtig stadion staat, kun je niet wachten op de dingen die staan te gebeuren.”

De redenen waarom Van Bommel voor Antwerp koos, zijn simpel. “De ambitie en de traditie die de club uitstraalt. De manier van werken en de sfeer in het stadion trekken mij enorm aan. Helaas voetbal ik zelf niet meer, maar deze sfeer had echt iets voor mij geweest. Dat geldt natuurlijk nog altijd als trainer. De Great Old, 1880, de oudste club van België, stamnummer 1 … Dat zijn allemaal mooie benamingen die bij een mooie club horen. Net zoals het roemrijke verleden, waarin Antwerp mooie dingen heeft laten zien. En dan vandaag: de manier waarop er nu gebouwd wordt aan de club is knap. Daardoor ben ik alleen maar trots dat ik hier trainer ben. Dat gevoel moeten de spelers ook hebben. En dan kunnen we samen met de fans een orkaan door de Bosuil jagen en successen boeken.”

Agressief en dominant voetballen

Wat voor voetbal wil Van Bommel brengen met zijn nieuwe club? “Ik probeer een trainer te zijn op een manier die in de lijn ligt van wat voor speler ik was. De mooie dingen die je vooraf belooft, lukken niet altijd. Maar de bedoeling is agressief en dominant voetballen, de bal meteen willen hebben en naar voren spelen. En natuurlijk veel doelpunten maken. We kunnen dat nu mooi bespreken, maar we moeten dat nog altijd omzetten naar de realiteit. Het voordeel aan zelf gevoetbald te hebben op hoog niveau, is dat ik weet hoe spelers zich kunnen voelen op het veld of tijdens de training en hoe ze met bepaalde dingen moeten omgaan. Dan is het altijd prettig om mijn ervaring aan hen over te brengen als trainer.”

In aanloop naar de eerste training van het seizoen, op 20 juni, is Van Bommel zich al volop aan het voorbereiden. “We moeten ons klaarmaken voor de eerste oefenwedstrijden. En zo veel tijd is er niet, we beginnen al snel aan de voorrondes van de Conference League in juli.”

Bekijk hieronder het volledige interview:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg het nieuws over Royal Antwerp FC overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws