Schepen Vicky Vanmarcke (rechts op de foto) was aanwezig op de uitreiking in het Duitse Bremen.  

Schepen Vicky Vanmarcke (rechts op de foto) was aanwezig op de uitreiking in het Duitse Bremen.  ©  stad Mechelen

Mechelen sleept Europese award voor gedeelde mobiliteit in de wacht

Mechelen -

De stad Mechelen heeft op een internationaal symposium in het Duitse Bremen een Europese award voor gedeelde mobiliteit in de wacht gesleept. Het is de eerste keer dat die werd uitgereikt.

Sven Van Haezendonck

Shared Mobility Rocks is een jaarlijks festival over gedeelde mobiliteit. “We organiseren dit evenement omdat we gedeelde mobiliteit mainstream willen maken”, zegt Jeffrey Matthijs van Autodelen.net, medeorganisator van het festival. Dit jaar vond het festival plaats in het Automuseum in Bremen, in 2023 in het Canadese Vancouver.

Het is de eerste keer dat er op het symposium een award werd uitgereikt. Naast Mechelen nam van de Vlaamse steden ook Leuven deel, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en het Duitse Bremen, waar het festival dit jaar plaatsvond.

LEES OOK. Iedereen kan vanaf eind mei online mening geven over eerste schetsen voor nieuwe Mechelse vesten

De Dijlestad mag de award van European Shared Mobility Accelerator mee naar huis nemen. De jongste jaren zet ze sterk in op deelmobiliteit: onder andere met (elektrisch) autodelen, deelfietsen en deelsteps. Zo haalde Mechelen het Full speed-label binnen en mag de stad zich de beste leerling van de klas noemen als het gaat over het doorvoeren van maatregelen die gedeelte mobiliteit aanmoedigen.

“De Mechelaars maken het verschil. Wij zorgen voor het aanbod, maar zij zorgen voor de verandering in hun mobiliteitsgedrag,” zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groenm+), schepen van Mobiliteit. “Ik hoop dat mijn kleinkinderen ooit naar een museum als dit moeten komen om te zien wat met benzine aangedreven auto’s waren”, vertelt titelvoerend burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).

LEES OOK. Na acht jaar bouwen: nieuwe weg en Margaretatunnel achter Mechels station openen op 27 juni

www.shared-mobility.rocks

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners