Pieter Rahier van Twee Duizend Acht Honderd met een T-shirt van Gijs Vanhee. Er is ook een trui met een tekening van de artiest. 

Pieter Rahier van Twee Duizend Acht Honderd met een T-shirt van Gijs Vanhee. Er is ook een trui met een tekening van de artiest. ©  Twee Duizend Acht Honderd

Mechelse kledinglijn lanceert exclusieve collectie Gijs Vanhee: “Elk T-shirt is een klein beetje anders, dat vind ik wel cool”

Mechelen -

Fans van kunstenaar Gijs Vanhee (40) en van Mechelen moeten zich dit weekend naar de Lentebraderie reppen. De Mechelse webshop Twee Duizend Acht Honderd lanceert er een exclusieve en zeer gelimiteerde kledinglijn die de artiest heeft ontworpen. Met zijn gekende tekeningen in zeefdruk.

Sven Van Haezendonck

In binnen- en buitenland voorzag Gijs Vanhee al menig muur van zijn opvallende creaties, maar de kunstenaar legt zich ook toe op intiemer werk zoals inkttekeningen en linosnedes. “De voorbije maanden schilderde ik vooral op canvas”, zegt hij. Twee Duizend Acht Honderd werkt al sinds de oprichting in 2019 samen met Mechelse artiesten om unieke T-shirts en truien te maken, zowel voor volwassenen als kinderen.

“Gijs is een naam in het Mechelse kunstenaarsmilieu. Ik ken hem als stadsartiest en van zijn projecten voor Mechelen Muurt natuurlijk. Ik heb thuis zelf een werk van hem en ik wilde hem heel graag eens een uniek stukje Mechelse mode laten ontwerpen”, vertelt zaakvoerder Pieter Rahier (35). Toen hij een tweede keer bij Vanhee aanklopte, hapte de artiest toe.

“Tof dat het echt rond Mechelen draait”

“Ik vond het heel fijn samenwerken. Normaal ben ik niet zo voor merkkleding. Maar omdat dit nu echt rond Mechelen draait, vond ik het wel tof. We hebben ook afgesproken om de oplage beperkt te houden”, vertelt Gijs Vanhee. Beperkt mag je heel letterlijk nemen: van de T-shirts die hij ontwierp, zijn er maar 75 voor 28 euro te koop in verschillende kleuren en maten. Van de zwarte trui zelfs maar vijftien. Die is voor 48 euro van jou.

Gijs Vanhee bij een van zijn indrukwekkende werken in de wijk Oud Oefenplein, toen nog in wording. 

Gijs Vanhee bij een van zijn indrukwekkende werken in de wijk Oud Oefenplein, toen nog in wording. ©  Stijn Van de Sande

“Het is niet een zoveelste print op een trui”, zegt de kunstenaar. Voor de collectie werkte Twee Duizend Acht Honderd ook met een andere manier van drukken dan normaal. “We hebben gekozen voor zeefdruk. Daardoor is elk T-shirt een klein beetje anders, dat vind ik wel cool”, legt Vanhee uit. Ook het gebruik van de Mechelse postcode 2800 vindt hij leuk. “Het is een beetje een knipoog naar de hiphopcultuur.”

Eerst op de braderie

Wie het unieke stukje Mechelse mode wil scoren, trekt vrijdag of zaterdag best naar de Lentebraderie. Twee Duizend Acht Honderd heeft zijn kraampje in het begin van de Onze-Lieve-Vrouwestraat, vlak bij de Korenmarkt. “Voor het eerst lanceren we onze nieuwe lijn niet online, maar krijgen geïnteresseerden de kans om de kleding als allereerste te kopen”, zegt Pieter Rahier.

LEES OOK. Mechelse Lentebraderie pakt uit met recordaantal kraampjes

Tijdens de braderie zal de webshop ook de rest van de collectie verkopen. “Gijs heeft ook nog een T-shirt met een manevisser ontworpen. Daarvan kunnen wij veertig stuks verkopen en later eventueel nog meer”, verklapt Pieter.

De T-shirt met de manevisser en die met de postcode 2800.  

De T-shirt met de manevisser en die met de postcode 2800.  ©  Twee Duizend Acht Honderd

www.tweeduizendachthonderd.be

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Mechelen in als startgemeente.

Nu in het nieuws