© Joris Herregods, rr

Gerecht houdt reconstructie van moord op 58-jarige privébankier in schoonheidssalon in Borgerhout

Borgerhout, Berchem -

De politie hield woensdag een reconstructie van de moord op de 58-jarige Antwerpenaar D.V. Hij werd vrijdag 3 september dood aangetroffen in een schoonheidssalon in Borgerhout. De toenmalige zaakvoerster, Kathleen H. (46), werd aangehouden op verdenking van moord. Het motief en de link tussen de vrouw en het slachtoffer blijven tot op vandaag onduidelijk.

nelo, jtp, sare

LEES OOK. Verdachte van moord in schoonheidssalon in Borgerhout vrijdag voor de raadkamer, link met slachtoffer nog onduidelijk

De feiten vonden plaats op vrijdag 3 september 2021 in schoonheidssalon Maria Galland-Stylish op de Stenenbrug in Borgerhout. Zaakvoerster Kathleen H. (46) meldde die avond dat er een man dood in haar schoonheidssalon lag. De politie snelde ter plaatse en trof er het lichaam van de 58-jarige Antwerpenaar D.V., die werkte als privébankier bij Belfius.

Hoewel er die avond geen uiterlijke kenmerken van geweld waren, werd Kathleen H. gearresteerd als mogelijke verdachte. Uit een inwendige autopsie bleek dat het slachtoffer enkel door geweld om het leven kon zijn gekomen. Er zouden sterke aanwijzingen zijn dat hij gewurgd werd.

Verdachte Kathleen H.

Verdachte Kathleen H. © rr

Reconstructie

Het motief en de link tussen de vrouw en het slachtoffer blijven tot op vandaag onduidelijk. Tijdens het onderzoek heeft Kathleen H. zich vooral beroepen op haar zwijgrecht. “De onderzoeksrechter hoopt dat een reconstructie van de moord opheldering brengt”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het Antwerps parket.

De reconstructie ging woensdagochtend van start aan het Q8-tankstation op de Roderveldlaan in Berchem, op slechts een paar honderd meter van de woning van H. in de Fruithoflaan. “Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte en het slachtoffer enkele uren voor de moord aan het Q8-tankstation hadden afgesproken. De onderzoeksrechter vond het belangrijk om de ontmoeting mee op te nemen in de reconstructie”, aldus Aerts.

Reconstructie aan het Q8-station op de Roderveldlaan in Berchem met wagen van slachtoffer D.V..

Reconstructie aan het Q8-station op de Roderveldlaan in Berchem met wagen van slachtoffer D.V.. © Joris Herregods

In de namiddag werd de reconstructie verdergezet aan het schoonheidssalon op de Stenenbrug in Borgerhout. De zaak was officieel al twee jaar failliet maar H. verbleef nog geregeld in het salon.

De reconstructie duurde uiteindelijk tot 18u. “De politie heeft het uiterste gedaan om duidelijkheid te scheppen”, reageert advocate Nina Van Eeckhaut die de familie van het slachtoffer bijstaat. Ondanks de lange wedersamenstelling blijven ze nog met veel vragen zitten. ”Laat ons zeggen dat de nabestaanden nog geen antwoord op al hun vragen gekregen hebben”, aldus Van Eeckhaut.

De advocaten van Kathleen H., meesters Jesse Van Den Broeck en Alexander Van Heeschvelde, wilden na afloop geen reactie geven. H. zelf zou zich naar eigen zeggen nog steeds weinig herinneren van wat er die fatale dag in september gebeurd is.

Reconstructie aan het schoonheidssalon op de Stenenbrug in Borgerhout.

Reconstructie aan het schoonheidssalon op de Stenenbrug in Borgerhout. © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

 

 © Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Borgerhout in als startgemeente.

Nu in het nieuws