© rtv

Jumbo opent tweede supermarkt in de Kempen en eerste in ons land mét kletskassa

Balen -

Supermarktketen Jumbo heeft woensdagvoormiddag de nieuwe vestiging in Balen feestelijk geopend. De Balense winkel is de tweede Jumbo in de Kempen en de eerste in heel België met een kletskassa.

Tommy Maes

Woensdagvoormiddag waren heel wat nieuwsgierige Balenaars verzameld op de parking van de gloednieuwe Jumbo-vestiging in de Vaartstraat in Balen voor de grote opening van de winkel. Klokslag 9u gingen de deuren open en kon iedereen voor het eerst het aanbod van de nieuwe supermarkt ontdekken. De eerste driehonderd bezoekers kregen een boeketje bloemen als cadeau. Voor de eerste drieduizend klanten was er ook een gratis winkeltas.

De Balense Jumbo is de negentiende winkel van de keten in België en de zesde in de provincie Antwerpen. “Na de vestiging in Rijkevorsel die we in 2019 openden is het de tweede in de Antwerpense Kempen”, vertelt Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Ondertussen staan er nog nieuwe winkels in de steigers en zoeken we nog locaties voor nieuwe vestigingen. Ons voornemen is om in 2025 in totaal ruim honderd winkels in België te hebben.”

Franchisenemer Martijn Vis van Jumbo Balen en Peter Isaac, managing director van Jumbo België.

Franchisenemer Martijn Vis van Jumbo Balen en Peter Isaac, managing director van Jumbo België. © Tommy Maes

De franchisenemers van Jumbo Balen zijn broers Martijn en Jason Vis. De winkel stelt in totaal 140 mensen tewerk. Het gaat om een kern van 45 vaste medewerkers, aangevuld met jobstudenten. “We werken al verschillende jaren voor Jumbo, maar de Balense winkel is de eerste die we als franchisenemer uitbaten”, zegt Martijn Vis. “Jumbo hanteert een unieke formule met drie speerpunten: een groot assortiment met diverse producten, de beste service en altijd lage prijzen. Zo vind je hier dagelijks een ruim aanbod van verse producten. Omdat lokale verankering heel belangrijk is, bieden we bijvoorbeeld ook de Balense streekproducten met het ‘Tien & Taander’-label aan. Zo geven we lokale ondernemers de kans om hun producten te verkopen. “

Aan de kletskassa wordt extra tijd vrijgemaakt voor een praatje met de klant.

Aan de kletskassa wordt extra tijd vrijgemaakt voor een praatje met de klant. © Tommy Maes

Kletskassa

Als eerste Jumbo-vestiging in België heeft de Balense winkel ook een kletskassa, waar extra tijd wordt gemaakt om een praatje te maken met de klant. “Sociaal contact is heel belangrijk en we merken dat veel mensen er in deze gejaagde samenleving behoefte aan hebben”, vertelt Martijn Vis. “Aan de kletskassa kunnen onze klanten zonder druk of haast rustig een babbeltje doen met de kassamedewerker. Op die manier willen we iets doen tegen de vereenzaming. Natuurlijk kunnen klanten ook terecht bij de klassieke kassa’s en voor wie heel snel een boodschap wil doen, zijn er ook zelfscankassa’s. Elke dinsdagmorgen tussen 8 en 9u hebben we ook een prikkelvrij shopuurtje waarin bijvoorbeeld mensen met autisme rustig kunnen winkelen.”

Rosette Stessens (rechts) met haar dochter.

Rosette Stessens (rechts) met haar dochter. © Tommy Maes

Bezoekers zijn in ieder geval enthousiast over de nieuwe winkel. “Natuurlijk is het vandaag met de opening heel druk, maar het ziet er heel goed uit”, vertelt Rosette Stessens. “Zelf was ik al wel vertrouwd met Jumbo, want normaal gezien ga ik maandelijks een keer winkelen in de Jumbo van Valkenswaard. Zo vind je er altijd prachtige bloemen. Ook de yoghurt en de koffie zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben uiteraard tevreden dat er in Balen een Jumbo is. Ik kan er nu zelfs te voet naar toe.”

Sandra Bekkers.

Sandra Bekkers. © Tommy Maes

Ook Sandra Bekkers is positief over de Jumbo in Balen. “Ik ben heel aangenaam verrast”, vertelt ze. “De gangen zijn hier heel breed, zodat je hier vlot tussen de rayons kunt passeren. De prijzen zijn ook heel betaalbaar, wat in deze tijden heel belangrijk is. Ik kom hier zeker terug. Ik ben trouwens ook heel benieuwd naar de kletskassa. Dat vind ik een uitstekend initiatief.”

De Balense Jumbo-supermarkt is open van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 20u, vrijdag van 8 tot 21u, zondag van 8 tot 12u en maandag van 13 tot 20u.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Balen in als startgemeente.

Nu in het nieuws