Burgemeester Sofie Joosen, waarnemend zonechef Marc Dondeyne en Roel De Cleen van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen ondertekenen het SAVE-charter. 

Burgemeester Sofie Joosen, waarnemend zonechef Marc Dondeyne en Roel De Cleen van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen ondertekenen het SAVE-charter. © rr

Duffel hoopt SAVE-label te behalen

Duffel -

De gemeente Duffel ondertekende het SAVE-charter. Dit maakt deel uit van het traject Verkeersveilige Gemeente. SAVE staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer.

Chris Van Rompaey

“We gaan het engagement aan om te starten met het traject Verkeersveilige Gemeente”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). “Dankzij dit traject kunnen we beroep doen op heel wat expertise om een actieplan rond verkeersveiligheid op te maken en uit te voeren. Het ondertekenen van het SAVE-charter is een eerste stap in dit traject. Dit charter bevat zeven doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor kinderen in het bijzonder.”

“In stap twee krijgt het actieplan met de zeven doelstellingen concreet vorm”, licht schepen van Mobiliteit Jos Hellemans (CD&V) toe. “We starten met een zelfevaluatie van het gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid. Nadien komen we tot een concreet actieplan, waarmee de gemeente de komende jaren aan de slag gaat.”

Meetbare resultaten

Bij de laatste stap geeft de provincie Antwerpen een intensieve begeleiding bij de implementatie van de geselecteerde actiepunten om tot meetbare resultaten te komen. Uiteindelijk beslist de provincie met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen of de gemeente het SAVE-label behaalt.

Tijdens het werkbezoek aan Duffel binnen het traject Verkeersveilige gemeente hebben burgemeester Sofie Joosen en schepen van Mobiliteit Jos Hellemans het SAVE-charter van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen ondertekend. Dat is een lotgenotenvereniging die als doel heeft om families te ondersteunen die een kind in het verkeer verloren. Via het SAVE-charter wil de vereniging de gemeentebesturen aanporren om in het beleid nog meer in te zetten op verkeersveiligheid.

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Duffel in als startgemeente.

Nu in het nieuws