Brand waarin twee tieners stierven ontstond op zolder waar ouders cannabis kweekten

De brand die op 2 april het leven kostte aan twee tienermeisjes in Le Bizet (Ploegsteert) zou ontstaan zijn op de zolder van de woning. Wellicht door een kortsluiting in de apparatuur van een mini-cannabisplantage die de ouders daar hadden.

tgBron: sudpresse

LEES OOK. Drama in Ploegsteert: twee meisjes (10 en 12) die op zolderkamer sliepen komen om bij woningbrand

In de woning aan de Rue Duribreu in Le Bizet (provincie Henegouwen) brak die ochtend een zware brand uit. De ouders en drie kinderen konden ontsnappen. Maar twee meisjes van 10 en 12 jaar die op zolder sliepen, raakten ingesloten door het vuur. De lichamen van Lizzie en Tessa werden later door de brandweer van onder de brokstukken gehaald. De buurt was in shock.

Nu heeft Sudpresse van bronnen dichtbij het onderzoek vernomen dat de brand wellicht is veroorzaakt door een kortsluiting in de elektrische installatie van een cannabisplantage. Die bevond zich op zolder.

In de buurt werd daar na de brand al over geroddeld. Nu blijkt dat het koppel effectief zelf cannabis kweekte voor eigen gebruik.

(Lees verder onder de foto)

 ©  rr

Om te vermijden dat ze op een dag betrapt zouden worden omdat hun stroomverbruik plots zo hoog lag, hadden ze er iets op gevonden. Ze tapten op illegale wijze stroom af van een aanpalend pand in aanbouw.

Volgens verschillende bronnen dicht bij het onderzoek was het inderdaad een elektrisch defect dat deze brand met dramatische omstandigheden veroorzaakte. Experts en onderzoekers ontdekten dat de brand afkomstig was van een geïmproviseerde faciliteit die op zolder stond en werd gebruikt om cannabis te kweken. Het echtpaar gebruikte de vruchten van deze oogst voor persoonlijke doeleinden gezien de kleine hoeveelheid die ter plaatse werd gevonden. En om te voorkomen dat ze betrapt zouden worden, vooral door abnormaal elektriciteitsverbruik, maakten de ouders van de twee meisjes gebruik van het feit dat het huis ernaast in aanbouw was om met de meter te knoeien en zo de stroom op de installatie aan te sluiten.

Op dit moment lopen er drie onderzoeken in dit dossier: Eén voor het bezit en het kweken van verdovende middelen, een andere voor dierenmishandeling en een derde over de dodelijke brand.

Of de ouders nu vervolgd zullen worden, kan het parket nog niet zeggen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners