© BFM

Opnieuw explosie in Deurne: woning van ‘Gino’ tweede keer geviseerd in week tijd

Deurne -

In De Gilmanstraat in Deurne heeft vrijdagavond opnieuw een explosie plaatsgevonden voor de woning van Mounir E.B., verdachte in tal van drugsdossiers. Amper twee nachten geleden werd het pand ook al eens geviseerd.

nelo

Rond 22.30u vrijdagavond werden de bewoners van De Gilmanstraat in Deurne-Noord opnieuw opgeschrikt door een luide knal. De politie stelde een perimeter in. Ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijke labo kwamen ter plaatse voor sporenonderzoek.

Vermoedelijk hebben onbekenden een vuurwerkbom gegooid uit een wagen met Nederlandse nummerplaat. Twee verdachten in Nederland zou na een korte achtervolging zijn gearresteerd door de Nederlandse politie. Het parket kan deze informatie niet bevestigen.

Amper twee nachten geleden werd het pand al eens geviseerd. Een zwaar stuk vuurwerk, allicht een cobra, was tot ontploffing gebracht in de portiek van de woning. De voordeur en de overkapping van de portiek raakten hierbij beschadigd, niemand raakte gewond. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd. “Een eventuele link met het drugsmilieu wordt onderzocht”, klonk het bij parket Antwerpen.

 

 © BFM

Beloning

De geviseerde woning is eigendom van de familie E.B., die al verscheidene keren het slachtoffer werd van vermoedelijk drugsgerelateerd geweld. Twee broers van de familie E.B., Mounir en Ilyas, komen voor in diverse grote drugsdossiers die de komende maanden voor de rechtbank zullen komen in Antwerpen. Het gaat hierbij over de invoer van tonnen cocaïne. Beide mannen verblijven al enige tijd in het buitenland.

Mounir E.B. alias Gino wordt in het milieu beschuldigd van de diefstal van cocaïne. De voorbije weken werd zijn foto herhaaldelijk naar de media gestuurd, met de vermelding dat er een beloning zou worden uitgeloofd voor informatie over Gino.

 

 © rr

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © rr

 

 © rr

Bekijk meer ATV