BV’s gooien het BK Darts op gang: “Heb vaak naast het bord gegooid, maar dat was met opzet”

Turnhout -

Het BK Darts in de Stedelijke Sporthal van Turnhout ging vrijdagavond met een knaller van start. Zes bekende Vlamingen streden op het hoofdpodium voor de BV Dartstrofee, terwijl meer dan tweehonderd bekende en minder bekende darters de Open Turnhout betwistten.

Annelies Frederickx

Het BK Darts werd vrijdagavond officieel op gang gegooid door burgemeester Paul Van Miert (N-VA) en sportschepen Jan Van Otten (Vooruit). Na een fenomenale eindspurt trok de burgervader aan het langste eind. “Hoewel we veel publieke optredens maken, waren we beiden erg zenuwachtig”, verklaarde Paul Van Miert na zijn overwinning. “In darts heeft de minste aarzeling grote gevolgen, maar met een ferme eindspurt kon ik toch de zege binnenhalen. Voor de stad Turnhout is dit BK uiteraard heel belangrijk. In totaal komen hier dit weekend negenhonderd darters in actie en daar profiteert de hele stad van.”

In het BV-koppeltoernooi stalen Jinnih ‘G.I.’ Beels en Lennart ‘De Mol’ Driesen de show. “Ik had het voorbije half jaar geen drie dartborden gezien, maar Jinnih en ik vormden een hecht team en die teamspirit bezorgde ons de overwinning. Natuurlijk was dit ook wel een gelukstreffer. Laat mij dit nog tien keer doen en het zal telkens helemaal anders verlopen.”

Dartpartner Jinnih Beels trad Lennart bij in zijn analyse. “Het geheim van ons succes was inderdaad teamwork. Lennart en ik vulden elkaar perfect aan. Ik had eerlijk gezegd geen pijl meer gesmeten sinds 18 september, maar ik had de smaak meteen weer te pakken. Ik heb trouwens heel veel geleerd tijdens mijn dartavontuur. Je mag de sport echt niet onderschatten en ik heb onder meer strategisch leren denken, wat belangrijk is in mijn branche.”

LEES OOK. BK DARTS. Waar moet ik zijn? Wie zal er meedoen en waar kan ik volgen? Alle praktische info op een rij

Advies geven, of commentaar geven? ©  Joren De Weerdt

Competitiebeesten

Loena ‘Icegirl’ Hendrickx en Kenji ‘Darth Vader’ Gooris zagen de zege door hun handen glippen. “Het competitiebeestje in mij kwam weer boven”, gaf de Olympische kunstschaatster toe. “Ik gooide 90 en 70 en ben eigenlijk best tevreden met mijn prestaties. We wonnen niet, omdat we gewoonweg veel pech hadden. We gingen in elke leg heel snel naar omlaag, maar misten daarna de pijlen om uit te gooien. Ik ben speciaal voor deze wedstrijd twee keer op café gegaan, want mijn oudste broer is de voorzitter van de dartclub in Arendonk. Ik heb ondertussen ook een bord aangeschaft om thuis te oefenen, want ik ben wel van plan om regelmatig nog eens een pijltje te gooien. Ik vind dit echt keileuk, vooral door de hele sfeer die rond het darten hangt.”

Partner Kenji Gooris beleefde een mindere avond. “Gelukkig heeft Loena het goed opgevangen, want bij mij liep het wat minder. Daar zijn twee verklaringen voor. Ik heb voor deze avond minder getraind dan voor BV Darts en het einde van het schooljaar komt bovendien in zicht. Ik zit in het laatste jaar en mijn deadlines en taken kregen voorrang, want ik wil echt afstuderen.”

LEES OOK. Kim Huybrechts samen met broer Ronny op zoek naar titel bij koppels op BK darts: “Enige titel die op mijn palmares ontbreekt”

 ©  Joren De Weerdt

Vitalski was na afloop formeel. “Het was onverwacht leuk, veel leuker dan verwacht. Ik heb mij geamuseerd, maar of het ook zo leuk was voor de kijkers, weet ik niet. Ik had trouwens niet verwacht, dat je effectief in een roes komt tijdens het darten. Van zodra ik op dat podium stond kwam ik in een soort trance en wilde ik winnen. Ik ben dan ook ontevreden over mezelf. Vooraf kon het mij niet schelen, maar nu wilde ik echt winnen.”

Zijn dartpartner Celine ‘Cece’ Van Ouytsel zorgde duidelijk voor de sfeer. “Ik had vooraf gezegd voor ambiance te zullen zorgen en dat is gelukt! Ik heb vaak naast het bord gegooid, maar dat was met opzet”, lachte de voormalige Miss België. “Ik heb daar echt hard mijn best voor gedaan. Het was alvast erg leuk om Jinnih en Kenji terug te zien.”

Na afloop van het BV-koppeltoernooi gingen de bekende Vlamingen nog gewillig met alle fans op de foto. De sport boomt en wanneer ook BV’s zich mengen in het gebeuren, geeft dat duidelijk een geslaagde combinatie. Zaterdag en zondag kunnen de dartfans zich in de Stedelijke Sporthal van Turnhout vergapen aan de kunsten van de meer ervaren darters, die er zullen strijden voor het BK.

 ©  Joren De Weerdt

Volg het nieuws over BK Darts overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws