©  BELGA

Antwerp duimt voor Gent: als Buffalo’s niet verliezen in Genk, is Great Old zeker van Europees voetbal

Als Club Brugge zondag al kam­pioen wil spelen, dan moet het op het veld van Antwerp (aftrap 13.30u) minstens even goed doen als Union later die avond (18.30u) tegen Anderlecht. De Great Old moet dan weer hopen dat Gent niet verliest van Genk. Dat zou betekenen dat Antwerp als vierde in de Champions’ play-offs niet meer aan de bak moet tegen de winnaar van de Europe play-offs.

Als Club Brugge zondag al kam­pioen wil spelen, dan moet het op het veld van Antwerp (aftrap 13.30u) minstens even goed doen als Union later die avond (18.30u) tegen Anderlecht. Blauw-zwart telt in het klassement drie punten meer dan Union, maar dat zijn er in werkelijkheid 3,5 omdat het oneven puntenaantal van Union na de reguliere competitie naar boven werd afgerond. Als Club Brugge zondag wint, is het kampioen. Bij een gelijkspel moet Club hopen dat ook Union hoogstens gelijk speelt. Ook als zowel Club als Union verliezen, is Club kampioen. Union zou volgende week op de slotdag van de play-offs alleen nog kampioen kunnen ­worden als het zondag beter doet dan Club.

Voor Antwerp, dat nu al zeker is dat het op de vierde plaats zal eindigen in de Champions’ play-offs, staat er niets meer op het spel. Maar dat betekent niet dat het voor de Bruggelingen een walk in the park zal worden. Integendeel. “Zondag doen we het niet voor de punten, maar voor de eer”, zei Ritchie De Laet donderdag na de verloren wedstrijd op Anderlecht. “Die match wordt héél belangrijk. Ons seizoen is nog niet gedaan.”

Een dag later zette ook Antwerpcoach Brian Priske zijn spelers op scherp: “We gaan het Club Brugge héél moeilijk maken. Ik weet hoeveel deze match betekent voor onze supporters. In de derby tegen Beerschot hebben we ook twee keer gevochten voor ons eergevoel. Zo zal het zondag opnieuw zijn.”

Antwerp duimt voor AA Gent

In principe moet Antwerp nu barrages spelen tegen de winnaar van de Europe play-offs, tenzij die winnaar bekerwinnaar AA Gent wordt. Op twee speeldagen van het einde hebben de Buffalo’s een comfortabele voorsprong van vier punten op Genk, dat dus nog niet helemaal is uitgeteld. ­Beide ploegen staan zondag (16.00) tegenover mekaar in de Cegeka Arena. Als Genk er alsnog in slaagt om eerste te eindigen, dan volgt er een barragewedstrijd om Europees voetbal tegen Antwerp. Maar als Gent zijn eerste plaats vasthoudt - dit weekend kan het al zover zijn, een gelijkspel in Limburg volstaat - valt die barragewedstrijd weg omdat de Buffalo’s nu al een beter Europees ticket (lees: de laatste voorronde van de Europa League) beet hebben dankzij hun bekerwinst. In dat geval krijgt Antwerp het laatste Europese ticket dat ­toegang biedt tot de tweede voorronde van de Conference League. (red)

Volg het nieuws over KAA Gent overal.

Download de GVA-nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws