Isis Lilja (donker kleedje) omringd door de bevriende junior-artiesten van Team Duncan, wachtend op het verdict van hun coach: Amira, Renée en Floris 

Isis Lilja (donker kleedje) omringd door de bevriende junior-artiesten van Team Duncan, wachtend op het verdict van hun coach: Amira, Renée en Floris © VTM

‘Black Hole Sun’ zuigt Isis Lilja (14) naar halve finale The Voice Kids: “Zóveel geleerd van Duncan”

Schoten -

Isis Lilja Beck (14) trilde enkele weken geleden als een espenblad tijdens haar Blind Audition op VTM. Daar was tijdens de laatste Knock Out van The Voice Kids, niks meer van te merken. Die focus en zelfbeheersing waren niet het enige dat het meisje de voorbije weken heeft geleerd van coach Duncan Laurence. Die was na haar optreden tot tranen toe bewogen en ‘benoemde’ Isis Lilja prompt tot één van de beste leerlingen van zijn grote artiestenklas.

Jan Auman

Isis Lilja is verstandig en leergierig genoeg om te weten dat niet Norah Jones, waarop haar versie tijdens de Knock Out min of meer geënt was, maar de grungeband Soundgarden bijna dertig jaar geleden het nummer ‘Black hole sun’ bekendmaakte. Wordt vervolgd dus volgende week vrijdag tijdens de halve finale. Daar mogen alleen de zestien beste kandidaten aan deelnemen. Dat is hoe het ook afloopt een hele prestatie voor de scholiere van het Vita et Pax-college want er hadden zich voor deze editie toch alweer ruim tweeduizend ‘talenten’ aangemeld.

Isis Lilja verraadt dat haar ouders een voorliefde hebben voor zowel de Egyptische als IJslandse cultuur. Niet alleen haar voornaam is bijzonder. Ze is goed in Latijn en wiskunde, verbaal sterk, speelt als zes jaar niet onaardig saxofoon in de Schotense academie en is ook gewoon een lief meisje. Niet toevallig dat medeleerlingen en leerkrachten van haar school meeleven met dit zijsprongetje naar showbizzland. En ook de band met de andere leden van Team Duncan, die naar huis werden gestuurd, is nog steeds goed.

Isis Lilja, klaar om met de fiets naar het Vita et Pax-college in Schotenhof te vertrekken in haar schooluniform.

Isis Lilja, klaar om met de fiets naar het Vita et Pax-college in Schotenhof te vertrekken in haar schooluniform. © JAA

Conservatorium

Nu al is duidelijk dat ze de capaciteiten heeft voor zware ernstige studies, maar toch weet Isis Lilja nu al dat ze artieste wil worden. “Ik wil het degelijk aanpakken en zal dus wellicht voor een conservatoriumopleiding kiezen”, zegt ze beslist. “Op kortere termijn wil ik mijn zangtechniek nog bijschaven en ook verdere stappen zetten in het componeren en songwriting. In de academie kan ik daarvoor rekenen op docenten Michael Denis en Sander Geudens.”

Ook van Duncan Laurence, haar coach in The Voice Kids, stak ze al heel wat op. “Hij heeft me van die ellendige stress afgebracht, waar ik tijdens de eerste opnames zo’n last van had. Gewoon heel bewust zijn van je directe omgeving en beseffen dat je van momenten als deze vooral moet genieten. Dat heeft gewerkt. Ik vond het al veel minder erg om onder die schijnwerpers te staan en de confrontatie met het publiek aan te gaan. Geschminkt worden is niet echt mijn ding, maar dat hoort er nu eenmaal bij”, getuigt de naturelle Isis Lilja in haar schooluniform.

Isis Lilja maakte indruk met haar vertolking van ‘Black hole sun’

Isis Lilja maakte indruk met haar vertolking van ‘Black hole sun’ © VTM

Muzikale familie

Gewoon zichzelf zijn moet ook later volstaan om het op andere podia te redden. Dus ook geen beter bekkende artiestennaam voor haar. Ze kan mogelijk eerst nog wat meer live ervaring opdoen met optredens in familieverband.

“Goed idee”, lacht de halve finaliste. “Ik ben hier inderdaad niet de enige met liefde voor muziek. Papa is verslingerd aan zijn gitaar. Mama speelt hobo en dwarsfluit en zus Lena (16) volgt klarinet en kan ook aardig basgitaar spelen. Eigenlijk missen wel alleen nog een drummer voor een optreden op het volgende straatfeest.”(lacht)

De komende maanden zitten voor Isis Lilja alvast flink volgeboekt. Nog niet met eigen optredens maar als concertganger, al heeft ze sinds haar passage in The Voice Kids een pak meer volgers op Instagram. “Louis Tomlinson in de Lotto Arena onlangs was fantastisch”, geniet het aankomend talent nog na. “Met m’n papa trek ik in juli ook naar Harry Styles, dat andere bandlid van One Direction. Daarvoor pikken we in het Sportpaleis ook nog Billie Eilish mee, waarvan ik tijdens mijn Blind Audition ‘My future’ heb gebracht. Ik wil wel eens ervaren hoe zij dat nummer neerzet.” (jaa)

Luisteren naar de goede raad van ervaren artiest Duncan Laurence

Luisteren naar de goede raad van ervaren artiest Duncan Laurence © VTM

Oefenen met Duncan Isis Lilja zit rechts achteraan.

Oefenen met Duncan Isis Lilja zit rechts achteraan. © VTM

Aangeboden door onze partners

Als eerste op de hoogte van wat er in jouw straat gebeurt?

Download de GVA-nieuwsapp en stel Schoten in als startgemeente.

Nu in het nieuws