Aan het enkeltoernooi mag Kim Huybrechts al een tiental jaar niet deelnemen.  ©  Isopix

Kim Huybrechts samen met broer Ronny op zoek naar titel bij koppels op BK darts: “Enige titel die op mijn palmares ontbreekt”

Turnhout is vanaf vandaag even het epicentrum van het nationale darts. Met meer dan 700 inschrijvingen is het BK nu al een voltreffer. Nijlenaar Kim Huybrechts hoopt er vooral een laatste blinde vlek op zijn palmares in te vullen: samen met zijn broer Ronny droomt hij van de nationale titel bij de koppels.

Marcel Bernaerts

Nog nooit kende het darts ­zoveel media-aandacht, nog nooit waren de kijkcijfers zo hoog. Het BK kende zelfs zoveel inschrijvingen dat het niet kon doorgaan op de oorspronkelijke data begin dit kalenderjaar. Maar dit weekend is het dan toch eindelijk zover, in Turnhout kunnen de dartsliefhebbers genieten van het kruim van de nationale darts. Alleen Dimitri Van den Bergh ontbreekt.

Door de afwezigheid van ­Dancing Dimi is Kim ­Huybrechts meteen de grote publiekstrekker. De Nijlenaar zal in Turnhout alleen deelnemen aan het kampioenschap koppels, aan de zijde van zijn broer Ronny. “Dat is ook het enige onderdeel waaraan ik kan en mag deelnemen als profspeler bij de PDC-bond”, zegt Huybrechts. “Aan de titel in het enkelspel hangt een selectie vast voor de nationale ploeg in de WDF, de World Darts Federation. Aangezien ik niet in die bond mag spelen, kan ik intussen ook al een tiental jaar niet meer deelnemen aan het enkel kampioenschap. Jammer, maar ik heb me erbij neergelegd.”

Samen met broer

Toch kijkt Huybrechts enorm uit naar dit BK. “Het is leuk om zo nog eens in contact te komen met mensen die ik wegens mijn drukke kalender de voorbije maanden en jaren nog maar amper of zelfs niet gezien heb. Verder is het ook speciaal om samen met mijn broer te kunnen darten. Wij kennen elkaar door en door en dat zorgt ervoor dat het best een aangenaam en leuk BK kan en zal worden. Maar de belangrijkste reden is misschien wel dat de titel bij de koppels de enige is die ik nog niet op mijn palmares heb staan. Alle andere mogelijke nationale titels heb ik al op mijn erelijst staan, alleen deze ontbreekt nog.”

“Dat gat zou ik dit weekend maar al te graag opvullen. Ik vind het ook een leuk format waarbij je niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor die ploegmaat speelt. Het heeft het voordeel dat bij een minder momentje de ander klaarstaat, de keerzijde is dan weer dat je niet diegene wil zijn die minder presteert. Dat zorgt toch voor een beetje extra mentale druk. Al blijft het voor mij vooral een leuk evenement.”

Zelfs het feit dat de broertjes Huybrechts de druk van top­favoriet zullen moeten dragen, kan de Nijlenaar wel hebben. “Druk hoort erbij, al ligt die op de PDC-toernooien toch nog veel hoger.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten