©  Hollandse Hoogte / Anneke Janssen

Anouk spreekt zich uit over ex-‘The Voice’-collega Ali B: “Ik heb hem meteen na het nieuws gebeld”

Zangeres Anouk (47) was vrijdagavond te gast in de Nederlandse talkshow Jinek. Ze had het over het The Voiceof Holland-schandaal en haar daaropvolgend afscheid van de show. “Ali B heeft therapie nodig, man”, zei ze over haar oud-collega.

ED

Anouk hoorde net voor ze aan tafel ging zitten in de talkshow het nieuws over de 54-jarige zangeres Ellen ten Damme. Vrijdag werd bekend dat zij naar de politie stapte met een verklaring over Ali B. Het zou gaan over seksueel ontoelaatbaar gedrag dat gebeurde tijdens de opnames van een tv-programma.

“Wat een pannenkoek”, is Anouks eerste reactie op het nieuws. “Het is klote, want al die mannen om wie het gaat, mocht ik graag. Ik vind het heel goed van Ellen dat ze naar de politie gestapt is. Ali heeft therapie nodig, man.”

Ali B als coach in The Voice of Holland. ©  BELGAIMAGE

Voor Anouk kwam het uitbreken van het schandaal in januari als een verrassing. “Dat Ali vreemdging, verbaasde mij niet zo. Dat is iets wat je thuis moet oplossen. Maar dit kan gewoon niet. Ik begrijp het ook niet. Die gasten hebben zoveel geld. Dan denk ik: waarom daar? Waarom ga je niet gewoon naar Dubai, één keer per maand. Huur een boot met tien sekswerkers en laat je helemaal leegzuigen. Waarom moet dat daar? I don’t get it.

Een beetje laconiek

De zangeres kreeg anderhalf uur voor de rest van de wereld te horen dat The Voice of Holland zou stoppen. Over wie de aanklachten gingen, wilde de zender toen niet vertellen. “Ik ben meteen zelf mensen gaan bellen. Zo kwam ik erachter”, vertelt Anouk. Bandleider Jeroen Rietbergen ontkende de aanklachten niet. “Hij heeft gelijk gezegd: ik ben de lul, ik heb het gedaan, voor mij is het klaar”, vertelt ze. De man van Linda De Mol gaf die dag nog in een statement toe dat hij fouten maakte en nam ontslag. Bij de politie kwam een aanklacht van aanranding binnen tegen de bandleider.

“Ali deed nog een beetje laconiek toen ik hem belde”, gaat de zangeres verder. “Hij zei zich niet meer echt te herinneren waarover het ging, het was wel heel lang geleden. Ik kon er geen touw aan vastknopen. Ik voelde wel gelijk aan het gesprek: dit is niet oké.” Daarna heeft de zangeres Ali B niet meer gesproken. Twee vrouwen hebben aangifte gedaan bij de politie tegen Ali B en nog vele anderen deelden hun verhalen over de man, zowel bij de politie als in de BOOS-documentaire. De rapper wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van verkrachting.

Anouk nam een dag nadat de beschuldigingen naar buiten kwamen ontslag als coach. Ze deed dat in een video waarin ze de mensen van The Voice “een corrupte bende” noemde. Een dag later kreeg ze een ziedende RTL-baas aan de lijn. “We gaan binnenkort afspreken om het uit te praten”, zegt de zangeres daar nu over. Al lijkt de kans dat The Voice of Holland ooit terug op het scherm komt bijster klein.

LEES OOK. Nederlandse zangeres Do tikte ‘The Voice’-bandleider 20 jaar geleden al op de vingers: “Gast, je bent gewoon koekoek, dat doe je toch niet?”

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners