Het kasteeldomein werd herschapen in een speeltuin.  © Marc Peeters

Voetballers verrassen kinderen tijdens speelnamiddag: “Een dagje zonder zorgen”

Westerlo -

De Lions Dames Westerlo mochten van prins Simon de Merode zijn kasteeldomein gebruiken voor de organisatie van een grote speelnamiddag. Enkele honderden kinderen en hun begeleiders liepen zaterdag langs om te ravotten en daarna ijsjes en taart te eten. De spelers van KVC Westerlo zorgden voor de verrassing en kwamen T-shirts uitdelen.

Marc Peeters

Dienstbaarheid naar de maatschappij toe zit in het DNA van de leden van de serviceclub. Met de opbrengst van de verkoop van verwenpakketten en met hulp van sponsors werd een speelnamiddag georganiseerd. Daarop werden gezinnen uitgenodigd die financieel minder sterk staan. “We hebben de selectie overgelaten aan de OCMW’s van Herselt, Westerlo, Hulshout, Heist-op-den-Berg en Veerle (Laakdal)”, weet Hildegarde Raeymaekers, voorzitster van Lions Dames Westerlo.

Samen met hun begeleiders werden de kinderen ontvangen op het domein van prins Simon de Merode in Westerlo. “We zijn zeer blij dat we dat hier kunnen doen. Op een plek waar deze kinderen zelden of nooit komen. Alles is gratis. Mede door de steun van de prins die het domein gratis ter beschikking stelt. Er staan springkastelen, er is een draaimolen, er is muziek, er komt een clown en een zeepbellenkunstenares optreden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bedoeling is er een namiddag zonder zorgen van te maken.” De zon was van de partij waardoor het ook een prachtige namiddag is geworden.

De delegatie van KVC Westerlo bezoekt het kasteel de Merode. © Marc Peeters

Verrassend was het bezoek van de volledige kern van voetbalclub KVC Westerlo. Coach Jonas De Roeck nam het woord. “We hebben T-shirts mee die speciaal gemaakt zijn om onze promotie naar de hoogste klasse te vieren. Voor elk kind is er één T-shirt en die kan dat meteen laten handtekenen door zijn of haar favoriete speler.” Na een wat aarzelende start werden er volop krabbels gezet. Een initiatief dat niet niet alleen de jongste voetbalfans maar ook de papa’s en zelfs enkele mama’s wel konden smaken. De voetballers zijn immers niet vaak zo eenvoudig benaderen.

 © Marc Peeters

Ook gastheer prins Simon liep langs om de kinderen en de voetballers te begroeten. “We doen voortdurend inspanningen om het kasteel en de omgeving te laten uitstralen naar de omgeving toe. Ook dit soort van gelegenheden faciliteren past in dat kader.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten