©  BELGA

Quick.Step-Alpha Vinyl wil het tij keren in Parijs-Roubaix: “We gaan onze plaats op de eerste rij opnieuw innemen”

Quick.Step-Alpha Vinyl Team heeft zijn persconferentie voor Parijs-Roubaix gegeven. De Belgische blauw-witte armada zat de voorbije weken in de Vlaamse klassiekers in de hoek waar de klappen vielen. Ziekte en blessures zorgde voor kopzorgen en matige resultaten. Zondag in Roubaix wil het team het tij keren.

Maarten Delvaux

“Ik ben niet blij, maar ik heb geleerd dat je niets kan veranderen op een week of tien dagen”, zei teammanager Patrick Lefevere. “Ik laat mijn renners herstellen. Het zou niet veel helpen als ik als een nerveus konijn zou rondlopen. Ik probeer om niet gefrustreerd te geraken. Als ik zou panikeren, dan zaten we pas echt in de shit. We kregen klappen, maar zijn nog niet volledig KO.”

“Als renners presteren zoals ze betaald worden, is er geen probleem”

Lefevere nam het tijdens het persmoment op voor zijn renners, die naast hem zaten. “Ik geloof nog steeds in de jongens die hier zijn. Het kan niet dat ze plots op één jaar tijd niks meer kunnen. Ik zal nooit schieten op renners die ziek of geblesseerd zijn. Voor het eerst hebben we zeven renners aan de start zonder het excuus van ziekte of blessure. Zij hebben het nu in eigen handen. Als ze presteren zoals ze betaald worden, is er geen probleem. Het is aan hen om nu resultaten te boeken. En ik herhaal: ik spreek pas na Luik-Bastenaken-Luik over goede en slechte resultaten. Er zijn nog steeds veel ploegen die in onze schoenen zouden willen staan. We hebben dit seizoen al 18 zeges.”

Wat verwacht Lefevere zondag van zijn ploeg? “Makkelijk: de andere ploegen moeten achter ons rijden, niet omgekeerd. We zijn het niet gewend om in het defensief te zitten. Het is geen geheim dat Kasper (Asgreen, red.) héél sterk is. In de Amstel Gold Race reed hij iets te genereus. Ik verwacht dat we zondag met drie à vier renners in de finale geraken en dan het spel kunnen spelen. Wie wint kan me niet schelen, als hij maar een blauwe trui heeft.”

Yves Lampaert: “Onze plaats op de eerste rij opnieuw innemen”

Yves Lampaert droomt al jaren van een zege in Parijs-Roubaix. In 2019 werd hij derde, vorig jaar vijfde. Dit voorjaar kon hij zijn stempel nog niet drukken nadat hij zwaar ziek werd in Parijs-Nice. “Je merkt echt wel verschil in het peloton tussen diegenen die wel en diegenen die niet ziek zijn geweest. Ik ben nu gezond, maar je werkt die ziekte niet zomaar weg. Zeker niet als je een paar dagen koorts hebt gehad”, vertelde de 31-jarige West-Vlaming. “Je probeert snel te herbeginnen omdat de klassiekers niet wachten op de zieken. Maar het niveau ligt er te hoog als je niet in topvorm bent. Ik reed vorige week nog het Circuit Cycliste Sarthe en dat gaf me genoeg training om zondag in Roubaix honderd procent te zijn. Ik hoop dat ik zondag eindelijk op mijn beste benen beroep kan doen.”

Lampaert heeft er vertrouwen in dat Quick.Step-Alpha.Vinyl Team er zondag zal staan in de Hel van het Noorden. “We hebben nu zeven renners aan de start die in vorm zijn. Laten we voor de aanval gaan en niet voor het defensief. We kunnen allemaal een sterke race rijden en we zullen proberen om met zo veel mogelijk renners de finale te rijden en zo de race naar onze hand te zetten. De voorbije kasseiklassiekers zaten we altijd op de derde en vierde rij. Dat zijn de plekken waar veel ongelukken gebeuren. We zijn het niet gewoon om daar te racen. Zondag willen we onze plaats op de eerste rij opnieuw innemen. Ik geloof dat dat zal lukken. In Parijs-Roubaix kan er veel gebeuren en het is toch een totaal andere wedstrijd dan andere koersen.”

Lampaert heeft vertrouwen in zijn ploegmakkers, maar schrijft ook Wout van Aert niet af. “Met Wout moet je altijd rekening houden. In de Omloop Het Nieuwsblad heeft hij al bewezen dat hij niet veel races nodig heeft om te kunnen presteren. Ik zag ook een sterke Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Voor het overige kijk ik ook naar Mathieu van der Poel en INEOS Grenadiers.”

Kasper Asgreen: “Amstel bewees dat ik de vorm heb om te winnen in Roubaix”

Kasper Asgreen wordt zondag allicht de grootste troefkaart van Quick.Step-Alpha.Vinyl Team. De Deense ex-winnaar van de Ronde van Vlaanderen was zondag in de Amstel Gold Race (zesde) één van de sterkste renners in koers. “De Ronde van Vlaanderen was een ontgoocheling, maar de Amstel Gold Race gaf met het vertrouwen dat ik de vorm heb die nodig is om zondag te kunnen winnen. Het bevestigde dat ik conditioneel sta waar ik wil staan en dat ik competitief ben. Misschien moet ik wel iets minder genereus koersen als in de Amstel Gold Race. Uiteraard is Mathieu van der Poel een favoriet, maar ik denk niet dat het een duel tussen hem en mij zal worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We starten met veel hoop aan Parijs-Roubaix”, blikte sportdirecteur Tom Steels vooruit. “We staan met een goed team aan het vertrek. Het wordt de laatste kasseiklassieker van het voorjaar en we trekken er met vertrouwen, motivatie en dezelfde vechtlust als altijd naartoe. Hopelijk zit het ons deze keer eens mee. We gaan voor een goed resultaat. Verschillende renners zijn er toe in staat het verschil te maken.”

Quick.Step-Alpha.Vinyl won dit seizoen al 18 wedstrijden, maar in het klassieke voorjaar schoot het team van CEO Patrick Lefevere voorlopig te kort. Woensdag werd Remco Evenepoel als eerste renner van de Wolfpack zesde in de Brabantse Pijl. In de Ronde van Vlaanderen was Asgreen de eerste Quick-Step-renner op de 23e plaats.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten