Sébas Diekstra 

Sébas Diekstra ©  ANP/BELGAIMAGE/Anneke Janssen

Advocaat slachtoffers ‘The Voice of Holland’ vraagt om onafhankelijk onderzoek aan regering: “Uitstel leidt tot afstel”

Advocaat Sébas Diekstra wil dat Mariëtte Hamer, de nieuwe Nederlandse regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, er bij het kabinet op aandringt een onafhankelijk en onpartijdig onderzoek naar de misstanden rondom The Voice of Holland te doen. Dat zegt Diekstra, die meerdere vermeende slachtoffers in de zaak vertegenwoordigt, in gesprek met het ANP.

Bron: De Telegraaf

LEES OOK. Al 5 aangiften en 20 meldingen van mogelijke zedenslachtoffers in ‘The Voice of Holland’ bij de politie

“Alleen door goed onderzoek te doen kan er uiteindelijk echt recht worden gedaan aan de slachtoffers”, zegt Diekstra. De raadsman vreest dat verdere aarzeling om de misstanden aan te pakken uiteindelijk zal leiden tot afstel.

Bewustwording

Hamer ging begin april aan de slag. Met de nieuwe regeringscommissaris wil het kabinet naar eigen zeggen “bewustwording en een cultuurverandering creëren, want intimidatie en misbruik zijn niet acceptabel.” De commissaris mag de regering gevraagd en ongevraagd adviseren over maatregelen die nodig zijn om seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan.

De aanstelling van Hamer volgt op de onthullingen over misstanden bij het RTL-programma The Voice of Holland. Tientallen slachtoffers spraken zich uit in en rond de uitzending van het programma BOOS van Tim Hofman. Inmiddels liggen er meerdere aangiften tegen Ali B, orkestleider Jeroen Rietbergen en een regisseur van het programma.

LEES OOK:

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners

Nu in het nieuws