Minister van Defensie Ludivine Dedonder ©  BELGA

Minister van Defensie Ludivine Dedonder eert gesneuvelde soldaten op Nationale Herdenkingsdag

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) heeft donderdag samen met een vertegenwoordiger van de koning de soldaten die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 sneuvelden, herdacht. Tijdens een plechtigheid in het teken van de nationale herdenkingsdag die aan de veteranen is gewijd, legden ze bloemenkransen neer aan het Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel.

jvhBron: BELGA

De oud-strijders, de familieleden van de overleden soldaten en de politieke vertegenwoordigers trotseerden allen de regen tijdens de herdenkingsplechtigheid. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen zorgde voor de muzikale noot tijdens de ceremonie. De militairen van het Bataljon Bevrijding 5de linie stonden netjes opgesteld naast het monument.

Voormalig minister van Defensie André Flahaut, vertegenwoordigers van de Vlaamse en Franstalige gemeenschap en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en huidig Defensieminister Ludivine Dedonder tekenden present. Het koningshuis stuurde een vertegenwoordiger. 

Na het voorlezen van de 253 namen van alle Belgische militairen die gesneuveld zijn in dienst van de vrede sinds 1945 werden verschillende kransen neergelegd aan het Graf van de Onbekende Soldaat, waar altijd een vlam brandt ter ere van de gesneuvelde Belgische militairen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners