Jolien D’hoore voltijds bij het team van Patrick Lefevere © belga

Jolien D’hoore stapt alweer op bij Cycling Vlaanderen

Ex-wielrenster Jolien D’hoore (32) stopt haar job bij de wielerfederatie Cycling Vlaanderen. Ze gaat voltijds aan de slag bij AG-NXTG, het wielerteam voor vrouwen van Patrick Lefevere. Haar ontslag loopt simultaan met het opstappen van CEO Frank Glorieux. Hij vertrekt uit onvrede.

Guy Fransen

De gewezen olympische medaillewinnaar was nog niet lang aan de slag bij Cycling Vlaanderen. Na de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen vorig jaar hing ze de fiets aan de haak, en kwam ze in het team van CEO Frank Glorieux.

In Cycling Vlaanderen werd haar gevraagd om het vrouwenwielrennen verder te promoten, zowel als ambassadrice als performance coach, waarbij ze een aantal jonge wielrensters persoonlijk begeleidde.

Cycling Vlaanderen stond haar toe om ook een aantal dagen per jaar actief te zijn voor het NXTG Racing Team. Dat werk kreeg vorige week echter een extra dimensie toen werd aangekondigd dat Patrick Lefevere in het team stapte, en samen met sponsor AG Insurance de ploeg verder wil uitbouwen, onder de naam AG-NXTG. Jolien D’hoore werd daarbij ook voorgesteld als de nieuwe sportdirecteur, taak die ze vanaf half april voltijds zal uitoefenen.

Bewogen dagen

Het zijn daarmee bewogen dagen bij Cycling Vlaanderen. Ceo Frank Glorieux, de man die Jolien D’hoore aan boord haalde, gaf zelf zijn ontslag uit onvrede met de raad van bestuur. Zijn vertrek werkte volgens insiders ook het definitief opstappen van Jolien D’hoore in de hand.

Cycling Vlaanderen slaagde erin om in drie jaar tijd het aantal meisjes in de wegcompetitie te verhogen van 150 naar 490 met het project Zij-aan-Zij. Daarnaast werd ook met Kopvrouwen een competitietraject aangeboden voor vrouwen boven de achttien. Cycling Vlaanderen zag de afgelopen jaren eveneens het aantal recreatieve vrouwen stijgen van 12.000 naar 17.300.

Jolien D’hoore wordt bij Cycling Vlaanderen opgevolgd door wielrenster Fien Delbaere. D’hoore ging begin dit jaar ook met Het Nieuwsblad in zee. Samen met Thibau Nys is zij de experte in het project iedereenFlandrien.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten